Sporting Heerlen verliest voor de tweede keer deze week in Maastricht

 

 Voor Sporting Heerlen viel er gistermiddag wat goed te maken na de nederlaag afgelopen donderdag tegen RKSV Heer. Op het sportpark van vv Scharn werd er om 14:30 afgetrapt.

 Geen goals in eerste bedrijf. Sporting Heerlen werd na 3 minuten gelijk gevaarlijk. Een goed uitgevoerde counter werd door Demsey Dowson teruggelegd op Roy Wetzels. Hij raakte de bal echter niet vol en hielp hiermee de kans om zeep. Het voetbal was van beide kanten erg slordig gedurende de hele wedstrijd. Er werd te snel voor de lange bal gekozen en simpel balverlies geleden. 《De thuisploeg koos er daarom ook voor om vanaf 20 meter meermaals het doel van Sporting Heerlen onder vuur te nemen, weliswaar zonder succes. Op slag van rust kreeg Sporting Heerlen nog een gigantische kans via Liam Vente. Hij stond met de bal op rand zestien meter oog in oog met  keeper Rik Bayens, maar schoot de bal tegen hem aan en zo bleef het 0-0.

Zwakke tweede helft zorgt voor weinig opwinding. De thuisploeg werd een kleine 10 minuten na rust gevaarlijk met een schot vanaf rand zestien meter. Deze werd echter knap gekeerd door Rik van Winkelhof. In de tweede helft werd het spel er niet veel beter op. Veel simpel balverlies resulteerde in weinig succesvolle aanvallen en fatsoenlijk veldspel. Nadat Sporting Heerlen de bal op het middenveld verspeelde, belandde de bal bij Felix Goossens. Hij slalomde tussen de verdedigers door en werkte de bal in het doel. Hiermee zette hij de 1-0 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

Cruciaal duel op komst.Voor Sporting Heerlen staat er volgende week donderdag alweer de derde uitwedstrijd op een rij op het programma. LHC uit Eygelshoven is dan de tegenstander in een rasecht zespuntenduel.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie