Hoofdmenu

RKHBS pakt 3 punten in Eys

Na de thuisoverwinning van vorige week tegen RKMVC uit Mechelen, waarbij u verslaggever niet van de partij was, stond deze zondagmiddag de voor RKHBS altijd moeilijke uitwedstrijd tegen Zwart-Wit ’19 uit het mooie Eys op het programma. Aan het benoemen van zieke en geblesseerde afwezigen deze middag ga ik maar niet beginnen want dit fenomeen plaagt al het gehele seizoen niet alleen de ploeg van Mike Bisschops, maar ook de andere ploegen in deze 4de klasse B.

RKHBS kwam al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een lange bal van Tomyen van Lierop werd verkeerd beoordeelt door de centrale verdedigers van de thuisploeg, waarna Mel Angerer profiteerde en vallend binnenschoot: 0-1. De fysiek sterke thuisploeg nam hierna het heft in handen en drong RKHBS terug op eigen helft. Het regende hoge voorzetten van zowel de linker als de rechterflank, om zo de lange spits in stelling te brengen, maar het centrale duo Tomyen van Lierop en Koy Vinken gaf geen krimp, en de andere spelers waren heel alert met afvallende ballen, waardoor echte kansen uitbleven en doelman Toine Diederen makkelijk overeind bleef. Een verzorgde opbouw van achteruit was op het hobbelige veld in Eys niet mogelijk zodat ook RKHBS meer dan gewoonlijk de lange bal ging hanteren om zo op de counter toe te slaan. Maar ook de mannen van de Heerlerbaan konden in de eerste helft geen echte kansen meer te scheppen, waarna beide ploegen mochten gaan rusten.

Na de thee was het weer RKHBS dat het meest alert uit de startblokken kwam. Petter Schings zette goed door op de linkerflank, de doelman kwam uit zijn doel maar twijfelde, waarna Petter de bal beheerst langs de goalie binnen schoof: 0-2. Zwart Wit ’19 gaf met nog 40 minuten te spelen natuurlijk niet op en drong weer sterk aan. Na een overtreding aan de rand van de 16 meter, mocht middenvelder Niek Huynen een vrije trap nemen. Doelman Toine Diederen werd verrast door het schot in de korte hoek, waardoor hij zijn hand niet goed achter de bal kreeg en het leer via de binnenkant van de paal in het doel verdween: 1-2. De thuisploeg putte hier energie uit en zette nog sterker op de aanval. Tien minuten voor tijd gooide RKHBS de wedstrijd echter in het slot, na een mooie aanval. Mel Angerer kwam op eigen helft in balbezit aan de linkerzijde, en zette in één keer Job Groote aan het werk op de rechterflank. Job zag Mel diepgaan en bediende hem met een goede pass, waarna Mel zich voorbij zijn tegenstander en de uitgekomen doelman wurmde en binnentikte: 1-3. Ondanks nog een tweetal hachelijke momenten voor het doel van RKHBS bleek deze stand ook de eindstand in deze zware pot. Gefeliciteerd mannen.

Komende dinsdag om 20.00 uur speelt de ploeg de volgende lastige uitwedstrijd tegen Voerendaal, de ploeg met de minst gepasseerde defensie. Heel veel succes!

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »