Eindelijk weer een overwinning voor Sv Abdissenbosch.

Zondag stond de ontmoeting met RKSVB uit Ubachsberg op het programma. Deze thuiswedstrijd diende absoluut gewonnen worden na het verlies van een fiks aantal punten in de  afgelopen week.

Sv Abdissenbosch begon met de spelers, die afgelopen zondag in Vijlen in de 2e helft nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. Alleen startte Marijn Kösters, terug gekeerd na een schorsing weer als linksback.

Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij. Er overheerste het gevoel bij de supporters dat een doelpunt snel zou vallen. Echter na een goede start, vervlakte het niveau . In de eerste helft werd er slechts een goede kans gecreëerd die helaas door Noah van Horssen niet succesvol kon worden afgerond. Ook belandde een kopbal van Mike Hanssen net aan de verkeerde kant van de paal.

In de 2e helft toonde Abdissenbosch duidelijk de intenties om voor de volle buit te gaan. Hoewel men een sterk overwicht had , bleven de  echte kansen uit. Dit “dwong” trainer Kenneth Wetzels het laatste kwartier  tot ingrijpen en te kiezen voor een nog aanvallendere samenstelling van het team, om op deze manier te trachten de overwinning te forceren.

Door de aanvallende speelwijze werd de druk op RKSVB verder verhoogd. In de 86e minuut leidde dit eindelijk tot een geslaagde actie van Jarno Michorius. Diens voorzet werd door de slim vrij lopende Noah van Horssen in het doel geplaatst. Met een slaak van opluchting werd de 1-0 gevierd. Deze goal brak de weerstand van de tegenstander. Vlak erna werd Noah binnen de 16 meter ten val gebracht,  waardoor Jarno in de 89e minuut een penalty succesvol mocht benutten, resulterend in de eindstand 2-0.

Door dit resultaat blijft men in het spoor van de koploper. Volgende week wacht de volgende pittige klus, de uitwedstrijd bij VV Partij in Wittem.