HC Nova dames 1 wint thuiswedstrijd van Horst dames 1

Na een mooie 3-1 winst van afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen Horst Dames 1 op het programma. Horst dames 1 is een van de teams die onderaan in de competitie meedraaien, maar dit betekent zeker niet dat het een team is om te onderschatten. Het doel was om vanaf minuut één hoge druk te zetten en zoveel mogelijk aan de bal te zijn. Met de hoop dat we niet al te zware benen zouden hebben van de wedstrijd van afgelopen vrijdag.

Het fluitsignaal klonk en we begonnen dus met hoge druk. Al snel merkten we dat Horst hier veel moeite mee had. Al snel wist Cato het eerste doelpunt te maken na een mooi combinatie spel. We probeerden het tempo hoog te houden maar helaas lukte dit niet altijd. Horst speelde alleen maar lange ballen naar voren die we goed wisten op te vangen, zo wisten we het balbezit te behouden. Na een mooie aanval via rechts wist Fin een strafcorner te versieren. Ook deze werd gescoord door Yanou waardoor we op een 2-0 voorsprong kwamen. Na verschillende aanvallen wist ook Joëlle een fantastische doelpunt te maken met haar backhand, 3-0. Aan het eind van de eerste helft viel nog de 4-0 gemaakt door Lieneke met ook een lekker backhandje.

In de rust werd besproken dat we de buitenkanten meer moesten gaan gebruiken en het tempo moesten bepalen. Het verschil in tempo was een wereld van verschil met afgelopen vrijdag en dat was erg zonde. Zo gingen we de tweede helft in en maakte Kaja al snel de 5-0 met een mooie slag. Het spel speelde zich vooral af in hun cirkel en we wisten verschillende strafcorners te versieren maar helaas niet te benutten. Zo eindigde de wedstrijd dus ook met 5-0, een mooie uitslag maar er had wellicht wel meer ingezeten. Wel afgesloten met een 6 punten weekend waar we heel trots op kunnen zijn.

Komende zondag zullen we uit spelen tegen Nuenen Dames 1. We zullen er weer alles aan doen om onze koppositie te behouden en de 3 punten mee naar huis te nemen.

Door: Yanou van der Veerdonk en foto HC Nova Dames 1