Hoofdmenu

Start Kaartverkoop Schrijversbezoek Marieke Lucas Rijneveld

Op 16 april vereert Booker International Prize -winnaar Marieke Lucas Rijneveld Heerlen met een bezoek. Aanleiding is het Boekenweekessay dat Rijneveld schreef in het kader van de boekenweek 2022. De kaartverkoop is vanaf vandaag van start.

In SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis zal Rijneveld worden geïnterviewd door journalist en columnist Jules Roosenboom. Boekhandel Van der Velden van Dam verzorgt de boekverkoop.

16 april, 19:30 uur /  SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis / €7,50 / tickets via schunck.nl

Als eerste Nederlandse schrijver won Rijneveld (samen met vertaalster Michele Hutchison) met het boek ‘De avond is ongemak’ in 2020 de prestigieuze Booker International Prize. Ook de opvolger ‘Mijn lieve gunsteling’ ontving lovende kritieken in binnen- en buitenland. Begin dit jaar verscheen zijn nieuwe dichtbundel ‘Komijnsplitsers’. Voor de boekenweek schreef Rijneveld het essay: Het Warmtefort.

Boekenweek 2022

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers. Bekijk het complete programma van SCHUNCK Bibliotheek tijdens de boekenwek op Boekenweek 9 t/m 18 april 2022 — SCHUNCK NL

Foto Keke Keukelaar