Studente Yuverta Heerlen naar landelijke finale talentenwedstrijd Skills

Bente van Meurs van de Heerlense mbo school Yuverta (voorheen CITAVERDE College) heeft een plaats weten te bemachtigen op Skills the Finals in de Jaarbeurs Utrecht. Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april strijdt ze in de finale om de titel Nederlands kampioen Bloembinder.

Bente van Meurs volgt de opleiding Bloem, groen en styling en is een enthousiaste en gepassioneerde studente. De uit Bocholtz afkomstige Bente wist eerder dit jaar tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen andere mbo scholen de eerste plek te behalen en is glansrijk door naar de finale.

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Door het meedoen aan Skills Heroes-vakwedstrijden krijgen deelnemers de kans te excelleren in hun vak. Daarnaast ontwikkelen ze hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs.

Naast de finaleplaats van Bente hebben Voeding en welzijn studenten Eline Scherber, Vincent Sharpe, Romy Stoffels en Jaymi van Lubeek een finaleplaats weten te bemachtigen in de MBO Challenge Voedselverspilling. Zij horen op 21 april of hun idee tegen voedselverspilling goed genoeg is voor het winnen van de Challenge. Afgelopen jaar wisten Voeding en welzijn studenten van de Heerlense school de tweede plek te behalen; gehoopt wordt die titel hoog te houden.

Foto Yuverta Heerlen

Geef een reactie