Broeklandcollege loopt voor goed doel

Op vrijdag 1 april gaan alle leerlingen van het Broeklandcollege lopen voor een goed doel. De Broeklandmarathon, zoals dit evenement genoemd wordt, bestaat uit een wandeling van 27 km voor de bovenbouwleerlingen en een wandeling van 17 km voor de onderbouw leerlingen. De leerlingen zamelen geld in voor dit goede doel en als tegenprestatie loopt iedereen deze wandeling, hopelijk zonder veel blaren.

De Broeklandmarathon wordt georganiseerd om de leerlingen bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hierbij leren leerlingen zich in te zetten voor andere mensen. Leerlingen zoeken zelf sponsoren. Als tegenprestatie voor de sponsoren, lopen de leerlingen 27 km. Dit jaar hebben we twee doelen: Stichting Save Waters Gardens en @Ease Heerlen.

De stichting zet zich in voor sanitaire voorzieningen in gebieden in Indonesiรซ en @Ease is voor jongeren die zich eenzaam voelen in de omgeving van Parkstad.

Dit is alweer de 27e editie van de Broeklandmarathon. Alleen in Coronatijd is deze niet door gegaan, maar nu Corona niet meer zo gevaarlijk is, heeft de school deze traditie weer opgepakt.

Om 6 uur in de ochtend start de eerste groep leerlingen en rond 14 uur verwachten ze de laatste leerlingen strompelden, maar met doorzettingsvermogen, over de finishlijn.

Foto Broeklandcollege

 

Geef een reactie