Hoofdmenu

Lentefeestje voor het hele gezin

Lammetjesdag op de Brunssummerheide

 

Natuurmonumenten viert op de Brunssummerheide het begin van de lente met een tweetal Lammetjesdagen in de schaapskooi. Sinds het begin van het jaar zijn er een paar honderd Schoonebeeker lammetjes geboren. Op zondag 3 april en Paasmaandag 18 april zet de herder van 11.00u tot 16.00u de poorten van de schaapskooi “Schrieversheide” wagenwijd open en ben je van harte welkom om op kraamvisite te komen. Rondom de stal, in en om de schaapskooi organiseren we een gezellig lentefeestje voor het hele gezin met leuke voorjaarsactiviteiten. Meld je komst vanwege de te verwachten drukte vooraf aan via www.nm.nl/agenda .

 Lammetjes kijken en leuke kinderactiviteiten. Tijdens de Lammetjesdagen  staan de deuren van de stal wagenwijd open. Hier ontmoet je de allerjongste lammetjes. Door het jaar ben je de kudde vast en zeker al eens tegen gekomen op de Brunssummerheide, maar een kijkje in de stal is alleen deze dag mogelijk. Tegen een vergoeding van €2,50 per persoon kun je komen kijken in de stal en deelnemen aan de extra activiteiten nabij de schaapskooi. Leden van Natuurmonumenten en OERRR hebben natuurlijk gratis toegang. Volg de speciale lentespeurtocht in het omliggende gebied, laat je schminken als een lammetje, ga op de foto en knutsel je eigen herdersstaf. Om de schapen en de honden van de herders niet ongerust te maken, zijn andere honden niet welkom in de schaapskooi en dienen zij op het terrein rustig te blijven. We adviseren zwangere vrouwen om gezondheidsredenen de schapenstal niet te bezoeken.

Vooraf aanmelden. Koop vooraf online je toegangsticket op www.natuurmonumenten.nl/agenda. Leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang. Je kunt per half uur vanaf 11.00 uur inschrijven zodat we de drukte kunnen spreiden. Besluit je bij het boeken van je ticket eerst lid te worden, dan krijg je de kaartjes uiteraard gratis. Je kunt ook per persoon of als gezin lid worden aan de poort van de schaapskooi. Dan wacht er tevens een mooi welkomstcadeautje op je!

Foto’s Natuurmonumenten Zuid-Limburg(Volgend nieuwsbericht) »