‘Wandel voor een ander’

 

Pelgrimsoord Klooster Wittem organiseert samen met de landelijke Vastenactie elke week van Aswoensdag tot Pasen een sponsorwandeling van ca.14 kilometer rond Wittem ten bate van de landrechten van de arme bevolking in Guatemala en Brazilië. ‘Wandelpater’ Henk Erinkveld gaat op pad en iedereen die met hem meeloopt, is welkom.

 

Het wandelprogramma dat nog rest, is als volgt:

  1. Donderdagmiddag 7 april: via de Lourdesgrot van Eys naar het Mariaparkje te Eyserheide
  2. Woensdagmorgen 13 april: naar het kruiswegpark en Lourdesgrot bij Vijlen.

Vertrek op woensdagmorgen: 8.00 uur, na het morgengebed. Vertrek op donderdagmiddag: 14.00 uur vanuit Scala, de ontmoetingsruimte van Klooster Wittem. Het is niet altijd nodig de hele afstand te lopen als u dat wat veel is. Vaak kunt u terug met de bus (denk dan aan een buskaart).

De gelopen kilometers kunt u laten registreren op een speciale actiewebsite van de Vastenactie en zo dragen de deelnemers bij aan een 30.000 km lange tocht door Latijns-Amerika, samen met wandelaars uit het hele land die deelnemen aan deze sponsortocht. Van de wandelaars wordt gevraagd € 25,- te doneren voor de projecten van de Vastenactie (maar dit is niet verplicht); eventueel kunt u hiervoor een sponsor zoeken.

Voor meer informatie en opgave kunt u terecht op de websites www.kloosterwittem.nl/wandelvooreenander  en www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander.

U kunt ook bellen naar de receptie van het klooster: 043 4501741

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie