Hoofdmenu

Sporting Heerlen onderuit tegen koploper

Bocholtz – Na de belangrijke overwinning van vorige week op FC Geleen Zuid stond er voor Sporting Heerlen vandaag een lastige wedstrijd op het programma. De ploeg uit Heerlen moest namelijk naar Bocholtz voor de wedstrijd tegen koploper Sportclub’25.

 Strijdend ten onder in eerste helft. Vanaf minuut 1 was duidelijk dat Sporting Heerlen niet van plan was om zich af te laten schieten door de koploper. Sportclub’25 creëerde dan ook nagenoeg niks en elk schot van afstand belandde in hoog in het vangnet of een paar meter naast het doel. Op het middenveld hield de ploeg uit Heerlen goed stand en achterin werden vaak belangrijke duels gewonnen. Na 30 minuten gespeeld te hebben kreeg Thommie Vluggen iets teveel ruimte aan de linkerkant. Hij besloot maar eens uit te halen van een meter of 20. De bal werd dusdanig van richting veranderd dat keeper Rik van Winkelhof kansloos was. De bal viel binnen in de verre hoek en daar bleef het ook bij in het eerste bedrijf, 1-0.

Slap begin kost Sporting Heerlen de kop. Het duurde in de tweede helft slechts twee minuten voordat Sportclub’25 de voorsprong verdubbelde. Slordig balverlies op 30 meter van de goal zorgde voor een overtalsituatie voor de thuisploeg. Deze aanval werd goed uitgespeeld en aanvoerder Ryan te Kampe kon vanaf de links de bal in de verre hoek schuiven. Dit was de definitieve nekslag voor de ploeg uit Heerlen, zij kwamen deze klap dan ook niet meer te boven. 10 minuten voor tijd volgde ook nog de 3-0. De ingewisselde aanvaller Jelle Frankort kon na een scherpe steekbal 1 op 1 op de doelman af. Hij stond eigenlijk buitenspel, maar omdat Sporting Heerlen-verdediger Bas Ortmans de bal lichtjes toucheerde gold deze regel niet meer. 3-0 was dan ook de eindstand van deze wedstrijd.

Opnieuw belangrijk thuisduel op het programma. Voor Sporting Heerlen staat volgende week het thuisduel met GSV’28 op het programma. Deze wedstrijd is essentieel in de strijd tegen degradatie. De ploegen staan precies op hetzelfde puntenaantal en zullen koste wat het kost willen winnen om zo een beetje weg te komen bij de onderste plaatsen. Ook voor Sportclub’25 staat een belangrijk duel op het programma, zij spelen de topper in en tegen VV Schaesberg.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »