Hoofdmenu

Jos Boon nieuwe kapelaan in Landgraaf

Kapelaan Jos Boon uit de parochiefederatie Maasbracht en omstreken wordt met ingang van 1 mei benoemd tot kapelaan van de parochiefederatie van Schaesberg, Nieuwenhagerheide en Nieuwenhagen in de gemeente Landgraaf. Dat is dit weekeinde in de betreffende parochies bekendgemaakt.

Jos Boon (Brunssum, 1967) volgde de priesteropleiding aan het grootseminarie Rolduc. Hij werd in 2000 tot priester gewijd. Daarna was hij werkzaam in parochies in Thorn, Wessem, Maastricht-West, Susteren en Dieteren en Venray, Vredepeel, Ysselteyn, Merselo en Oostrum. Sinds december 2019 was Boon actief als kapelaan in de parochies H. Gertrudis in Maasbracht, H. Hart van Jezus in Brachterbeek, H. Martinus in Linne, H. Stephanus in Stevensweert en O.-L.-Vrouw Geboorte in Ohé en Laak.

In Landgraaf gaat hij aan de slag in de parochies van HH. Petrus en Paulus, O.-L.-Vrouw van de Berg Carmel, H. Barbara, H. Michaël en H Familie in Schaesberg en O.-L.-Vrouw Hulp der Cristenen in Nieuwenhagen en H. Hart van Jezus in Nieuwenhagerheide. Deze zeven parochies vormen al langere tijd een samenwerkingsverband. Hij volgt hier kapelaan Sebastian Eriyangalath op, die onlangs tot pastoor van Nederweert en omgeving is benoemd.

Foto Bisdom Roermond