Hoofdmenu

Studentvrijwilligers aan de slag tijdens Museumnacht Maastricht

Tijdens de komende editie op 8 april is Match partner van Museumnacht Maastricht. Concreet houdt dit in dat zij 25 studentvrijwilligers leveren. De studenten worden gekoppeld aan een culturele instelling en gaan samen met vrijwilligers en medewerkers aan de slag om alles in goede banen te leiden: van het verwelkomen van bezoekers tot het uithelpen achter de schermen. Ook vervullen 5 studenten de zogenaamde rol van Night Watchers, zij gaan als mysteryguest op pad en leveren advies vanuit hun ervaring. Bert Jongen wethouder onderwijs, sport jeugdzorg en studentenstad “Ik vind het mooi om te zien dat deze groep studenten zich inzet als vrijwilliger bij een mooi evenement in onze stad. Dat is een goede manier om onderling de verbinding aan te gaan.”

Studentenstad en Match. Het programma Studentenstad, heeft als ambitie om Maastricht – de oudste stad van Nederland met de jongste universiteit van Nederland – te ontwikkelen tot een echte studentenstad, waarin studenten zich thuis voelen. Dit doen we door middel van verschillende projecten aan de hand van vier actielijnen. Een van die actielijnen is het verbinden van studenten met de stad en haar bewoners, hier valt Match onder.

Met de samenwerking met Museumnacht Maastricht willen we studenten meer betrekken bij de stad. Hanna Hesemans, woordvoerder Match: “Deze gelegenheid is een kans om de stad en studenten dichter bij elkaar te brengen. Lokale vrijwilligers en medewerkers van de diverse locaties maken kennis met de kracht van studentenvrijwilligers. Op een manier waarbij de studenten er zelf ook veel voor terugkrijgen, want hun deelname aan de museumnacht is gratis en dankzij onze samenwerking met Stichting Museumnacht kunnen we ook een kleine vergoeding uitbetalen.” Ook Stichting Museumnacht Maastricht is enthousiast over de samenwerking: “Onder het motto ‘Als je jongeren wilt raken, maak hen dan onderdeel ervan’ zetten wij ons sinds nacht 1 om de verbinding tussen lokale jongeren en cultureel Maastricht te versterken. Onze samenwerking met Match Maastricht maakt het mogelijk om studenten niet alleen als bezoeker tijdens de nacht te mogen verwelkomen, maar om hen ook als co-creator, organisator en zelfs adviseur erbij te betrekken. We zijn bijzonder trots alsook dankbaar dat vanuit Match Maastricht meer dan 20 enthousiaste studenten zich aangemeld hebben om ons op vrijdag 8 april te ondersteunen.”

Match helpt studenten een maatschappelijke bijdrage te leveren in Maastricht. Door vrijwilligerswerk te faciliteren, stelt Match studenten in staat om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun talenten in de praktijk in te zetten. Doel is om ervoor te zorgen dat in 2030 studenten in Maastricht in totaal 100.000 uren per jaar besteden aan vrijwilligerswerk. Initiatieven: brighter futures, homesharing, match huizen. Kijk voor meer informative over Match op Projects – Match Maastricht

Foto Gemeente Maastricht