Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Hoewel de uitslag 1-4 anders doet vermoeden was Rood Groen LVC beslist geen gemakkelijke horde. Vanaf het beginsignaal was het duidelijk dat de ploeg uit Vaals de huid duur wilde verkopen. WDZ had veel moeite met de straffe en felle dekking. Voeg daarbij het onrustige positiespel en veel slordige lange ballen, plus het feit dat er speelsters onder de maat presteerden en je hebt de verklaring voor ons matige spel in de eerste helft.

Bovendien ben je ook afhankelijk van de tegenstander waarvan in de opbouw het spel goed verzorgd was. Met name de aanvalster a/d linker flank Isa Delnoye was een plaaggeest voor de WDZ defensie. Zij is balvast, in bezit van een behoorlijke technische bagage en doelgericht! Maud en Denise hadden hun handen vol. Samen met Lynn Staps, Jessica Schaefer en Jenna Schrauwen zit er genoeg voetbal vermogen in het team.

In de 30ste minuut opende Rood Groen de score, een voorzet van de linkerkant via Isa Delnoye werd bij de eerste paal binnen gelopen 1-0. Niet veel later trok Esmee de stand weer gelijk middels een geplaatst schot vanaf zestien meter. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kwam WDZ veel beter voor de dag. Na wat omzettingen stond de organisatie beter in de steigers wat in een overwicht resulteerde. WDZ werd ook gevaarlijker en dreigender en er werden kansen gecreëerd. Het duurde nog tot aan de 70ste minuut eer WDZ weer scoorde. Een corner van Charisse werd door Esmee binnen gekopt. Hierna volgden de kansen elkaar snel op, bal op de lat en paal en schoten die net aan de verkeerde kant van de paal belandden. En pas in de 85ste minuut, na weer een corner van Charisse, scoorde Esmee de 1-3. Ik wil wel nog vermelden dat Lieve, onze stand-in keepster, met een geweldige voetreflex de 2-3 voorkwam. En ongeveer in het eindsignaal maakte Esmee aan alle onzekerheid een einde door de eindstand op 1-4 te brengen.

Volgende week ontvangen we RKHBS in Bóches!

Tekst: André Hall./WDZ en Foto’s: Maurice Verhoeve en Huub Schepers.