Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis met 5-3 gewonnen van Helmond Sport.

Roda JC Kerkrade heeft in eigen huis met 5-3 gewonnen van Helmond Sport. De thuisclub gaf een 3-0 voorsprong weg, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Voor de Limburgers scoorden Xian Emmers (2x), Dylan Vente (2x) en Patrick Pflücke.

Onder het toeziend oog van ruim 8.100 toeschouwers begonnen Roda JC en Helmond Sport aan de wedstrijd. Het eerste gevaar kwam van de topscorer van Roda JC. Dylan Vente kreeg de bal van Patrick Pflücke, maakte zich vrij en schoot de bal hard richting korte hoek. Doelman Mike Havekotte verwerkte zijn shot tot hoekschop. Niet veel later mocht het Parkstad Limburg Stadion wel juichen. Een fraaie voorzet van Bryan Limbombe werd, via de grond, raak gekopt door Xian Emmers. Drie minuten later was de Belg dicht bij een tweede treffer. Een afstandsschot ging rakelings langs de kruising.

Na een klein kwartier voetbal verdubbelde Roda JC de voorsprong. Na een snelle counter speelde Pflücke de bal breed op Vente, die in alle rust zijn tegenstander omspeelde en de bal in het lege doel schoot. Nog voor er een halfuur gespeeld was in Kerkrade schoot Vente zijn tweede van de avond binnen. Een strakke voorzet van Stefano Marzo werd attent binnengetikt door de spits. Na iets meer dan een halfuur spelen was daar uit het niets Helmond Sport. De gasten scoorden uit een hoekschop de 3-1. Jarno Lion was de doelpuntenmaker.

Hierna moest de thuisploeg tweemaal gevaar van Dylan Seys verdedigen. De eerste keer haalt uitgerekend Pflücke als laatste man een counter eruit met een sterke sliding. De tweede poging was een afstandsschot dat geklemd werd door Rody de Boer. De thuisploeg had niet lang nodig om met een reactie te komen. Na een sterke individuele actie van Bryan Limbombe gaf de vleugelaanvaller de bal voor op Vente. De spits nam de bal ineens op de schoen, maar zag doelman Havekotte uitstekend redden. In de rebound probeerde Pflücke het nog met een halve omhaal, maar deze poging ging over.

Twee minuten voor rust is het aan De Boer te danken dat het geen 3-2 werd. De keeper stopte een schot van Van Keilegom van dichtbij. Aan de andere kant leek Limbombe recht te hebben op een strafschop, maar scheidsrechter Laurens Gerrets zag er geen overtreding in. In de blessure tijd kwamen de Limburgers goed weg. Seys schoot de bal nog op de paal.

De tweede helft begon Roda JC niet goed. Op aangeven van Jellert van Landschoot schoot invaller Thomas Beekman de 3-2 binnen. Nog geen minuut later ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Met wat fortuin scoorde Gaétan Bosiers de 3-3. Na bijna een uur spelen was Roda JC weer eens gevaarlijk. UIt een hoekschop van Pflücke was Daryl Werker bijna trefzeker. De inzet van de verdediger werd helaas, via de paal, gepakt door doelman Havekotte.

Na bijna zeventig minuten gespeeld te hebben kwam de ploeg van Jurgen Streppel dan toch weer op voorsprong. Na goed doorzetten van Werker speelde de verdediger de bal naar Pflücke. De Duitser bleef rustig oog in oog met Havekotte en schoot de bal in de lange hoek binnen. In de 89e minuut van de wedstrijd was het slotakkoord voor Emmers. De Belg kreeg de bal mee van Invaller Jamie Yayi Mpie, passeerde zijn tegenstander op schitterende wijze en schoot de 5-3 tegen de touwen. Na zes minuten extra speeltijd floot scheidsrechter Gerrets voor het einde van de wedstrijd waardoor Roda JC met 3 punten richting de pasen mocht.