Abdissenbosch houdt dubbel gevoel over aan resultaten in paasweek.

SV Abdissenbosch- FC Bemelen. Op donderdag avond werd onder grote publieke belangstelling het belangrijke inhaalduel tegen  FC Bemelen op het terrein van gastheer UOW gespeeld. Een overwinning was gewenst om aansluiting te houden met deze titelkandidaat.

Er ontspon zich vanaf het begin een mooi voetbal gevecht tussen 2 technisch vaardige ploegen. In hoog tempo golfde het spel op een neer, waarbij FC Bemelen in de 1e helft de bovenliggende partij was. Wonderbaarlijk genoeg lukt het hen niet op voorsprong te komen. Zo voorkwam een sterk spelende  Luc Smeijsters op de doellijn een zeker lijkend doelpunt van Bemelen. Het was echter Dylan Luit die uit een van de tegenstoten op knappe wijze de 1-0 scoorde. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft startte een getergd Bemelen gedreven, resulterend in 2 dotten van kansen. Nadat deze gemist werden, kwam Abdissenbosch sterker in de wedstrijd en ontstond er geloof in de overwinning. Het werd duidelijk dat FC Bemelen niet in staat was het hoge tempo vol te houden en teveel energie verbruikt had in de 1e helft. Mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden waren echter niet besteed aan onze voorhoede, waardoor het toch billen knijpen bleef.

Door een solistische actie van de beste speler van Bemelen, nr 10 Rick Severeijns, kreeg de uitspelende partij toch nog een kans om tot scoren te komen middels een toegekende vrije trap.

Deze werd door de genoemde speler  succesvol genomen, resulterend in de 1-1. Dit doelpunt, wat ook de eindstand inleidde werd met groot gejuich door Bemelen gevierd. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag, waarbij Abdissenbosch aantoonde dat het voetbaltechnisch en als team weer geleidelijk aan naar het nivo van de 1e competitiehelft toe groeit.

SV Abdissenbosch- Geertruide Boys. Op een zonovergoten Paasmaandag ontving  men de mannen uit Geertruid op sportpark De Lelie. Opvallend was dat de scheidsrechter het noodzakelijk vond om drinkpauzes te plannen.

Tegen deze laagvlieger startte men voortvarend, resulterend in een snelle voorsprong in de 2e minuut door onze topscorer, Noah van Horssen. Daarna liet Abdissenbosch de tegenstander toch weer terug komen in de wedstrijd resulterend in enige kleine kansen voor de tegenpartij. Echter ook de thuisclub creëerde diverse kansen. Het was wachten tot de 28e minuut op het tweede doelpunt. Na mooi voorbereidend werk van Noah rondde Jarno Michorius de aanval beheerst af. Ruststand 2-0.

Na rust bleef Abdissenbosch de bovenliggende partij en ging men op jacht naar meerdere doelpunten, nodig om het doelsaldo verder op te krikken. Dit resulteerde in 3-0 vlak na de pauze door Noah. Door het missen van vele kansen, waaronder een penalty bleef het lang wachten totdat de 4-0 op het scorebord verscheen. Doelpuntmaker Dylan Luit.

Een toegekende penalty aan Geertuidse Boys werd niet benut , waardoor er niets meer veranderde aan de stand en de teams met een 4-0 eindstand de kleedlokalen opzochten. Zondag volgt de uitwedstrijd bij IBC03.