Gedreven Abdissenbosch walst over IBC03 heen.

Zondag stond de uitwedstrijd bij laagvlieger  IBC03 op het programma. Van onderschatting was geen sprake, aangezien men ook thuis veel moeite had gehad met deze tegenstander.

Abdissenbosch startte furieus met als doel snel een beslissing te forceren. Na 10 minuten stond het reeds 0-2 door 2 maal Jarno Michorius , na voorbereidend werk van zijn maatje in de voorhoede, Noah van Horssen. In plaats van een verdere uitbouw van de voorsprong stond het plotsklaps 1-2 na een inschattingsfout van onze keeper.

Echter in de 32e minuut scoorde Jarno zijn derde doelpunt. Hoewel Abdissenbosch de wedstrijd onder controle leek te hebben, bleef het oppassen geblazen voor een 2e tegentreffer. Tot aan de rust werd niet meer gescoord, 1-3.

Tijdens de rust werd de spelers nogmaals op het hart gedrukt de concentratie vast te houden en de wedstrijd snel te beslissen. Hier werd gretig gehoor aan gegeven. In de 49e minuut werd Noah bij een doelpoging gevloerd en mocht  Jarno, uit de toegekende penalty de 1-4 scoren. Hiermee leek de tegenstand gebroken.  In de 58e minuut schoot Dylan Luit fraai raak, waarna Noah de score verder uitbreidde tot 1-6. In de 70e minuut was Jarno er als de kippen bij om 1-7 te scoren. Alsof het al niet genoeg was droeg IBC zelf bij aan de oorwassing door een eigen doelpunt in de 75e minuut.

Een overwinning met dubbele cijfers hing in de lucht. Ondanks de grote achterstand bleef IBC03 sportief spelen en de aanval zoeken. Hierdoor ontstond voldoende ruimte voor snel combinatie spel.  Een prachtige cross pass van Dylan op de ingevallen Jari Reinders, die de bal opeen presenteerblaadje leverde aan Jarno leidde tot de 1-9.  Quinten Rosenau, na 2 precieze passes van Jari, bouwde de voorsprong verder uit tot 1-11.

In de 88e minuut mocht Jarno zijn 7e doelpunt scoren, resulterend in een monsteruitslag van 1-12. Een lekkere opsteker voor het duel van volgende week op sportpark De Lelie tegen koploper Amstenrade.