Vliegtuig voert meetvluchten uit op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

 

Van 3 tot en met 6 mei en van 9 tot en met 13 mei worden op en nabij de NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om de surveillanceradar en de nadaringsradar van de verkeersleiding te kalibreren. Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig vliegtuig. Bij het kalibreren kan het voorkomen dat het straalvliegtuig op lagere hoogte vliegt om de metingen uit te voeren.

Het meetvliegtuig test het zogenoemde Aerodrome Surveillance Radar en de Precision Approach Radar door via de verschillende aanvliegroutes en op verschillende hoogtes de vliegbasis te benaderen. Deze vluchtdate wordt vergeleken met de gegevens vanaf de grond. Vliegvelden zijn verplicht om haar verschillende verkeersleidingsystemen op voorgeschreven interval te kalibreren zodat ze voldoen aan internationale standaarden. Deze specifiekekalibratievluchten om de correctheid van de radar te garanderen vinden op regelmatige basis plaats om de nauwkeurigheid van de systemen te ijken.

De exacte vluchttijden zijn afhankelijk van het weer en vliegverkeer op de vliegbasis maar zullen tussen 08:00 uur en 22:00 uur plaatsvinden.

Voor overige vragen betreffendeย  NAVO vliegbasis Geilenkirchen kunt u terecht op de website: www.AWACS.nato.int/ of de Facebook pagina: www.facebook.com/NATOAWACS

Fotoยดs : FCS Flight Calibration Services GmbH

Geef een reactie