Meet gratis je bloeddruk in SCHUNCK Glaspaleis tijdens de Mei Meet Maand

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten bij SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis. En dat is belangrijk. Een hoge bloeddruk is namelijk niet altijd merkbaar, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte.

 

Vanaf ons 40ste levensjaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Ook iemand die zich gezond voelt kan een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting iedereen op om vanaf 40 jaar elk jaar de bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. SCHUNCK ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk gratis laten meten. Bij het tijdig ontdekken van een te hoge bloeddruk kan met leefstijlaanpassingen de bloeddruk weer op een gezond niveau komen.

 

1 op de 3 Nederlanders
Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, en daarmee dus ook een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis is één van deze locaties.

 

Persoonlijk
Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur hun bloeddruk meten in SCHUNCK Bibliotheek Glaspaleis. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. SCHUNCK zet zich in brede zin in voor de wens dat iedere Heerlenaar deel kan uitmaken van onze maatschappij. Een goede gezondheid en mogelijkheid om daar zelf voor te zorgen, dragen daar uiteraard bij aan. Met die reden wil SCHUNCK haar leden én de inwoners van Heerlen uitnodigen om in de maand mei de bloeddruk te laten meten in de bibliotheek. Laagdrempelig en anoniem.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie