Belangrijke driepunter voor Sporting Heerlen door vroege goal

1

Eijsden – Op sportpark Ir. Mirland stond zondagmiddag een belangrijk duel op het programma voor de bezoekende ploeg Sporting Heerlen. Nadat er vorige week van de directe concurrent RKSV Heer werd verloren waren drie punten nu meer dan welkom. Dit moest gebeuren tegen de plaatselijke vv, die vorige week verloren van andere concurrent LHC.

 

Eindelijk weer voorsprong voor Sporting Heerlen was vanaf minuut 1 niet bang voor de thuisploeg en begon fanatiek. Na slechts vijf minuten kwam Sporting Heerlen via Demsey Dowson op 0-1. Een hoge bal werd door de verdediging van vv Eijsden verkeerd verwerkt en hierdoor kon Demsey Dowson de bal, weliswaar moeizaam, binnenwerken. Ook de thuisploeg liet in de openingsfase van zich horen. Na elf minuten dachten zij de gelijkmaker te maken nadat een strakke voorzet vanaf links bij de tweede paal werd binnen gewerkt. Deze werd echter afgekeurd wegens buitenspel en zo bleef het dus bij 0-1. In het overige halfuur speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Beide ploegen waren slordig in balbezit en kwamen zo niet meer tot uitgespeelde kansen.

Sporting Heerlen sleept overwinning uit het vuur. In de tweede helft werd al snel duidelijk dat vv Eijsden met veel opportunisme opzoek ging naar een gelijkmaker. Veel lange ballen en veel corners moesten dan ook onschadelijk gemaakt worden door de Heerlense defensie. In de eerste vijf minuten na de rust kreeg de thuisploeg alleen al vijf corners. Met alle lengte die de selectie van vv Eijsden heeft was dit een lastig te verdedigen wapen voor Sporting Heerlen. Het was voor de uitspelende ploeg een lange en moeilijke tweede helft. De ploeg overleefde de storm en wist op een enkele kans na, die goed gepakt werd door Sporting Heerlen-doelman Rik van Winkelhof goed gepakt werd, nauwelijks iets weg te geven. Nadat de scheidsrechter na 95 minuten dan ook eindelijk affloot was de opluchting groot, Sporting Heerlen pakte drie hele belangrijke punten op bezoek bij vv Eijsden, 0-1.

Derby wacht volgende week Op zondag 8 Mei speelt Sporting Heerlen in eigen huis de stadsderby tegen RKSV Bekkerveld. De thuisploeg heeft niks te verliezen en zal er dan ook alles aan gaan doen om deze goede lijn door te trekken op weg naar lijfsbehoud in de tweede klasse.

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie