Op 8 mei staat er in Gulpen een derby op het programma, namelijk: FC Gulpen – SV Geuldal.Vanaf minuut een is er een duidelijk spelbeeld. Een hele open wedstrijd zorgt voor een hectisch, maar boeiende wedstrijd. Beide ploegen laten zien dat ze voor de winst willen gaan. Gulpen komt na een minuut of tien op voorsprong.

Een hoekschop van Dominique Vanweersch wordt bij de eerste paal binnengelopen door Julian Stassen, 1-0! De wedstrijd verloopt vrij chaotisch met kansen heen en weer. Geuldal weet uit een onderschepping op het middenveld en een aanval over links de bal over te spelen naar de rechterkant, waar een aanvaller staat te wachten om de bal in te schieten. Dit doet hij dan ook in de korte hoek, 1-1. Secondes voor de rust krijgt FC Gulpen een penalty toegekend van de goed fluitende arbiter.

Een aanval die begint vanuit eigen strafschopgebied. Ryan Dubois, Timo Zenden en Juul Tulkens laten de aanvallers van Geuldal geen kans en laten de bal het werk doen. Timo Zenden speelt vervolgens Dominique Vanweersch in, die goed de bal in de diepte speelt voor Inze Straat. De laatstgenoemde wordt vervolgens tegen het kunstgras gewerkt en verdiend een strafschop. Tonny Alfonso is de man die het mag gaan doen, hij zet de keeper op het verkeerde been en schiet de bal rustig binnen, 2-1!

Direct erna is het rust. In de hectische wedstrijd verdienen beide ploegen de nodige 15 minuten pauze.

In de tweede helft is het toch Gulpen dat aan het langste eind trekt. Een goede aanval, Martijn Bemelmans legt de bal fantastisch voor en zo hoeft Julian Stassen de bal maar binnen te koppen, dit doet hij ook en zet de stand op 3-1! Niet veel later maakt Julian Stassen ook 4-1! Met een goede steekpass word Julian alleen voor de keeper gezet, die de keeper kansloos laat en de bal hoog inschiet! De laatste twintig minuten staan in het teken van penalty’s, met name gemiste penalty’s. Aan beide kanten wordt een penalty gegeven. Allereerst aan Geuldal. De aanvoerder van Geuldal gaat achter de bal staan en schiet de bal laag in een hoek, waar Ryan Dubois, doelman van Gulpen ook naartoe lijkt de gaan en zo weet hij de penalty te stoppen! Vervolgens krijgt ook Gulpen wederom een penalty, met wederom Tonny Alfonso achter de bal. Helaas weet hij de penalty niet te verzilveren en daarmee blijft de stand 4-1 op het scorebord staan.

FC Gulpen doet hierdoor wederom goede zaken aangezien enkele concurrenten (Voerendaal en Kerkrade-West) punten laten liggen. Komende week staan er twee duels op het programma met eerst een wedstrijd donderdag, Passart-VKC – FC Gulpen en op zondag de thuiswedstrijd: FC Gulpen – Eikenderveld.