Vanochtend, toen we aan het ontbijt zaten, hoorden we wat commotie ontstaan. Als verrassing was de zoon van een van onze pelgrims vanuit Zwitserland, waar hij woont, naar Lourdes afgereisd om zijn moeder op te zoeken. Hij had de blog gelezen en was hierdoor zo enthousiast geworden, dat hij besloten had af te reizen om nog een aantal dagen samen met zijn moeder in Lourdes te zijn. Hij noemde het zelf als: “Onze moeder en tantes zitten niet op een roze wolk, maar op een gouden wolk!” Aangezien zijn moeder hier samen was met haar twee zussen, zag hij daardoor ook meteen zijn tantes en jullie kunnen je vast voorstellen wat een blij weerzien dit was.

Hierna ging de groep in tweeën uiteen. De ene groep ging met Pastoor Blom mee naar de grote kruisweg. Deze ligt in de heuvels en is niet begaanbaar voor rollators of rolstoelen. Vandaar dat een heel groot deel van onze groep richting de kleine kruisweg ging. We liepen daar langs de staties en deze werden steeds gekoppeld aan het verhaal en de brieven van Bernadette. De beelden van de staties leken op het eerste oog heel eenvoudig, maar toen we wat beter keken en inzoomden, zagen we al snel dat er veel details verwerkt waren in het lijnenspel. De subtiliteit van het laatste beeld spreekt erg tot de verbeelding en dat willen we natuurlijk graag met jullie delen!

Lees verder

Foto en tekst Stichting Chrisko

Geef een reactie