De thuisploeg zette de gasten van het begin af onder druk. De ploeg uit Eijsden liet dit ook toe door zich terug te trekken op eigen helft waarbij ze bleven loeren op een kans tot snelle uitbraak vanuit de verdediging en op fouten in het middenveld van de mannen van de Bocholtzerheide. In de 10e minuut kwam het eerste wapenfeit van SVME. Een hard schot vanaf 20 meter ranselde Bas de Vreede uit de driehoek met een beetje hulp van de paal. Uit de daarop volgende corner ontstond weer een hachelijke situatie voor Bas, maar de bal werd op het nippertje weggewerkt.
Een kleine 10 minuten later kwam eindelijk een grote kans voor WDZ. Een fraaie voorzet werd door Jeroen hard op doel gekopt, maar de keeper was op zijn post. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een pass in de voeten van de tegenstander leidde tot een snelle uitval. Sven Martens kon ongehinderd op de goal af gaan en met een zuiver schot in de rechter benedenhoek liet hij keeper Bas de Vreede geen kans. Tot aan de rust kwamen er verder aan beide kanten weinig kansen.
In de tweede helft wijzigde het spelbeeld niet. WDZ probeerde van alles, maar kon in de zestien van SVME geen vuist maken. Op de helft van het tweede part wisselde trainer Martin Kremers enige spelers. Voor korte tijd leek er meer vuurwerk te komen, maar ook nu weer geen echte grote kansen en bleef het vuurwerk beperkt tot enige voetzoekers. De defensie van de Eijsdenaren hield vrij gemakkelijk stand tegen een vooral met zichzelf worstelend WDZ. In de stand kwam geen verandering meer. Laten we maar zeggen dat het gewoon vandaag de dag niet was.
Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie