Abdissenbosch  revancheert zich na miskleun van vorige week.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Na het teleurstellende resultaat van vorige week, wist Abdissenbosch dat een nieuwe misstap  de kans op het bereiken van een plek, die recht geeft op promotiewedstrijden tot  een minimum zou reduceren. Dit had het team zich goed tussen de oren geknoopt, want vanaf het  eerste fluitsignaal vertoonde de thuisclub een gezonde vechtlust en drive. Duels werden gewonnen en de tegenstander, Geulsche Boys , kreeg weinig ruimte om in het juiste ritme te komen.

De benodigde gedrevenheid werd ook ten toon gespreid door Quinten Rosenau in de aanvangsfase . Diens aanvallende actie werd op een onterechte wijze door een verdediger uit Geulle afgebroken, resulterend in een penalty.  Quinten benutte zelf deze kans , al snel resulterend in een 1-0 voorsprong. Snel hierna was het weer raak, en in de 16e minuut was de hattrick voor Quinten compleet na afronding van een fraaie solo, 3-0. De wedstrijd leek hierdoor al snel beslist, echter Geulssche Boys gaf niet op. Na een “”Brammetje”” (wat dit betekent is bekend bij de insiders), keerde men terug in de wedstrijd . In de 28e minuut zorgde Jarno Michorius ervoor dat het verschil weer 3 doelpunten werd.

Het mooiste doelpunt volgde na een fraaie aanval via diverse schijven, die door Noah van Horssen succesvol werd afgerond. Met een ruime voorsprong, 5-1, kon de thuisclub met een gerust hart aan de thee.

Na rust werd het duel wat rommeliger en ontstonden voor beide doelen diverse kansen. In het eerste kwartier na rust liep Abdissenbosch snel uit tot 7-1 door twee doelpunten van Dustin Krijnen, die na een een lange periode van ongemakken weer in staat was tot het spelen van 45 minuten en de 2e helft het team kwam versterken. De koek was hierna nog niet op . In de laatste 5 minuten werd nog gescoord door Mike Hanssen en Lars Hanssen.

Het slotakkoord was echter voor Geulsche Boys dat ondanks de ruime achterstand bleef voetballen en zocht naar kansjes. In de 90e minuut leidde dit tot hun 2e treffer. Eindstand 9-2.

Hierdoor blijft Abdissenbosch nog mee doen voor de bovenste posities en volgt zondag de volgende uitdaging, een uitwedstrijd in Haanrade tegen HAC.