Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze   link.

KVC Oranje verloor in Klimmen, op bezoek bij vv Hellas, met 3-2. De beslissing viel in zowat de slotminuut van blessuretijd. Matchwinnaar werd invaller Marco Smeets van de thuisclub met een schuiver van afstand die via de binnenkant van de linker paal tegen het net ging. Als gevolg van de nederlaag mag de droom van een kampioenschap door KVC Oranje definitief opgeborgen worden. Maar daar hoeft in feite niemand om te treuren. Er is nog meer dan genoeg om voor te spelen.

In de eerste helft was sprake van een op en neer gaande wedstrijd, met kansen voor beide teams. De thuisclub had er wat meer en wist één keer te scoren. Na een aanval over rechts met daaropvolgende voorzet werd de bal door de gastendefensie onvoldoende weggewerkt. Het speeltuig viel voor de voeten van Rob Dormans, die in de linker hoek raak schoot: 1-0.

De beste kans aan de andere kant was voor Scott Vienerius. Chris Frauenrath bediende de technicus met zijn hoofd, Vienerius controleerde de bal met zijn voeten, ontdeed zich van een tegenstander, omspeelde doelman Tom Koekelkoren en leek de 1-1 te maken. Dat was echter buiten Erwin Hermans gerekend. De routinier haalde de bal namens vv Hellas van de lijn en voorkwam daarmee een treffer.

In het tweede bedrijf ging KVC Oranje op jacht naar de gelijkmaker. Na een hoekschop van Scott Vienerius was Joey Niesters dicht bij de 1-1. Hij kopte hard in, maar doelman Tom Koekelkoren had een wereldredding paraat en tikte de bal  met een katachtige reflex en zijn vingertoppen over de lat. Het bleek uitstel, maar geen afstel van de gelijkmaker. Scott Vienerius speelde Jordi Schmitz aan rond de middenlijn. Schmitz stuurde Joey Niesters op links de diepte in. Niesters ging richting de achterlijn en zag Ben Vloegberghs bij de eerste paal in scoringspositie. Vloeberghs schoot in eerste instantie tegen die linker paal, maar in de rebound tekende de lange spits alsnog voor de op dat moment verdiende 1-1.

KVC Oranje leek de wedstrijd naar zich toe te kunnen gaan trekken, maar het aanvankelijk na de rust verkregen overwicht verloor langzaam maar zeker aan kracht. Hellas zocht haar geluk in de counter en dat werd beloond toen Jarno Leen van afstand voor de 2-1 tekende. Er waren op dat moment nog zo’n tien minuten te gaan. Opnieuw toonden de bezoekers veerkracht. Invaller Sybe Nijdam liet, na een een-tweetje met Chris Frauenrath, vanaf rechts een voorzet vertrekken. De bal raakte de uitgestoken arm van verdediger Job Rademakers en de prima leidende scheidsrechter Frank Halmans kon niet anders dan naar de stip wijzen. De voor Jordi Schmitz ingevallen Ritchie Vienerius schoot onberispelijk raak: 2-2.

Het duel leek te eindigen in een gelijkspel. Dat zou ook terecht zijn geweest, maar zoals gezegd, Marco Smeets besliste anders: 3-2. Een dreun voor KVC Oranje. Drie weken geleden, oranje-wit was toen koploper in 3A, was de stemming in Bleijerheide euforisch, nu heerste diepte teleurstelling. Begrijpelijk, maar ook weer niet echt nodig. De ploeg presteert over het geheel genomen nog altijd boven verwachting. Een periodetitel is op eigen kracht binnen gehengeld en nacompetitievoetbal dus ook. Geen kampioenschap natuurlijk, maar wel een mooi vooruitzicht. ’We are the champions’ zal niet kunnen klinken, maar een muzikaal onthaal met een ander deuntje voor selectie en staf is wellicht nog altijd mogelijk. Zaak is het om nu ervoor te zorgen dat straks bij het toetje met de naam nacompetitie een zo goed mogelijke uitgangspositie wordt verkregen. En dat zou moeten kunnen.