Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze  link.

Na het doordeweekse uitstapje naar ‘de Kakert’, kreeg RKHBS heren 1 dit weekeinde de volgende tegenstander uit Schaesberg op bezoek, te weten UOW ’02. In de uitwedstrijd tegen deze ploeg had RKHBS de grootste moeite een punt in de wacht te slepen, dus ook deze middag werd op een zware dobber gerekend en die kwam er ook. De wedstrijd begon van beide zijden met de nodige voorzichtigheid. Na iets meer dan 20 minuten spelen kon de eerste kans voor de gasten worden genoteerd. De sterke spits van UOW ’02 werd aangespeeld in de 16 meter. Door een slim hakballetje richting een doorlopende speler, kwam deze vrij voor Toine maar zijn inzet werd gepakt door de doelman van RKHBS. Na bijna een half uur spelen maakte Petter Schings zich vrij aan de rand van de 16 meter, zijn schot werd gepakt door de doelman van de gasten. RKHBS drong nu meer aan maar ook een schot van Job Grooten was een prooi voor de doelman. Even later werd Mel Angerer binnen de 16 meter omvergelopen door de doelman na een mooie strakke dieptepass van Jeffrey Sloote.

De keeper miste de bal volledig nadat Mel deze had doorgekopt, dus zuivere pingel zou je zeggen. De scheids van dienst dacht hier anders over, liet doorspelen en moest daarna het spel stopleggen omdat deze overtreding ook twee blessures had opgeleverd. Vlak voor rust kwam Maurice Smeets in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Thymo Griesenbrock. Maurice liet zich direct zien met een fraaie actie vanaf de linkerzijde waarna hij goed het overzicht behield en Mel Angerer vond in de drukte van de 16 meter. Mel bedacht zich geen moment en leek te gaan scoren. Zijn lage schuiver ging echter millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Vlak na rust leek RKHBS dan toch te gaan scoren. Petter Schings ging goed door over links en schoot vanuit een moeilijke hoek hoog op doel. De goalie van de gasten kreeg er nog net zijn vingertoppen tegenaan waarna de bal over de lat viel. Na 10 minuten spelen werd een schot van Tomyen van Lierop geblokt aan de 16 meter waarna Petter Schings een herkansing kreeg. Petter schoot laag en hard op doel, de keeper was kansloos, maar de paal stond de openingstreffer in de weg. De gasten hadden hun taktiek verandert en in plaats van de sterke maar trage spits meer snelheid in de ploeg gebracht. Hiermee leken zij na een kwartier spelen succes te hebben. Na een aanval over rechts werd de bal goed teruggetrokken en het daaropvolgende schot in de benedenhoek leek doeltreffend.

Hier dacht doelman Toine Diederen echter anders over en met een fantastische reflex tikte hij het leer uit de benedenhoek. Even later moest diezelfde Toine Diederen weer zijn kunnen laten zien. Na een fraaie steekpass was het centrale duo van RKHBS gezien en stond een speler vrij voor Toine die koel bleef en tot tweemaal toe een doelpunt voorkwam. Nu was het weer de beurt aan RKHBS. Petter Schings speelde Bram aan op de linkerflank, Bram ging voorbij zijn man en legde vanaf de achterlijn het leer terug op de inkomende Mel Angerer. De doelman van UOW stopte de inzet van Mel met zijn voet waarna een pijlsnelle counter volgde die uiteindelijk de wedstrijd besliste. De linkerspits van de gasten kwam vrij voor de doelman van RKHBS, maar had nu de optie de bal breed te leggen. Hierna was het een binnen-tikker voor de meegekomen ploeggenoot: 0-1. RKHBS was in de val getrapt die ook thuis tegen Kerkrade West de nederlaag had ingeleid door in al het aanvallende enthousiasme de balans tussen verdediging en aanval uit het oog te verliezen. RKHBS perste er een slotoffensief uit, nam heel veel risico achterin, en kreeg ook een aantal mogelijkheden maar wist het net niet te vinden.

De gasten kregen op de counter verschillende uitstekende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar doelman Toine Diederen was in uitstekende vorm en hield met een aantal fantastische reddingen zijn doel verder schoon. Door deze nederlaag verdwijnt het laatste kansje om bij koploper FC Gulpen in de buurt te komen, maar een plekje in de nacompetitie behoort nog altijd tot de mogelijkheden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rood Groen LVC op het programma. 

 

Geef een reactie