Vanaf het eerste fluitsignaal zocht WDZ de aanval. De spelers lieten duidelijk zien dat ze iets wilden rechtzetten van de matige productie van doelpunten in de afgelopen weken. Zes doelpunten in evenveel wedstrijden. En de dadendrang leek vruchten te gaan afwerpen. In de zevende minuut soleerde Jop Bleijlevens door de defensie van de gastheren en liet ook keeper Stijn Görtzen geen kans, 0-1. In de 20e minuut leek Ruben van Vark het nog mooier te maken. Hij stormde op de keeper af, lepelde de bal over de doelman heen, maar ook over het lege doel. Een klein kwartier later herhaalde Koen Brands de actie van Ruben, maar ook nu met een gelijk resultaat.

Op slag van rust werd de bal in de WDZ achterhoede onzorgvuldig weggewerkt. Een aanvaller van SV Simpelveld ging alleen op doelman Bas de Vreede af en Frank Heijnen kon alleen nog maar aan de noodrem trekken, penalty. De strafschop werd onberispelijk door Rick Grond benut.

Van de tweede helft is het verhaal gauw klaar. Beide partijen deden erg hun best, voor zover de hitte het toeliet. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en door veelvuldig balverlies kwamen er aan beide kanten weinig kansen. De mooiste kwam nog vlak voor tijd voor Jeroen Hünen. Hij kwam rechts voor de goal vrij, maar zijn hard schot zoefde voorlangs. Met een puntje uit de 1-1 mogen beide partijen tevreden zijn, alhoewel ze er beide weinig mee opschieten.

Tekst: Huub Schepers en Foto’s: René Flekken.