Hoofdmenu

Reijmerstok verbindt kunst, cultuur en muziek op unieke locaties

Kunstexpositie de “Poorten van Reijmerstok”

2e Pinksterdag zwaaien de Poorten van Reijmerstok weer open. Komt u ook “koekeloere” achter de vele poorten? Diverse kunstvormen worden verbonden met unieke locaties. Achter elke poort wordt de bezoeker weer verrast. Verbinden, dat is het thema van deze editie van de internationale kunstexpositie op 6 juni 2022.

Eens in de twee jaar vindt in het Zuid-Limburgse kerkdorp Reijmerstok op 2e Pinksterdag een internationale kunstexpositie plaats “de Poorten van Reijmerstok”.

Carré boerderijen openen hun toegangspoorten en zo’n 70 geselecteerde kunstenaars krijgen de gelegenheid om hun werken te tonen op mooie authentieke binnenplaatsen. Tevens is er gezorgd voor een afwisselend muziekprogramma en kunnen kinderen zelf kunstzinnig aan de slag.

Kunstwandeling. Een 3 kilometer lange wandelroute is de verbindingslijn tussen kunst, cultuur, natuur en biedt de bezoeker een fijne kunstzinnige dag in Reijmerstok. De expositie is zo gevarieerd mogelijk samengesteld; van schilderijen tot glaswerken en beelden tot sieraden. Maar liefst 58 procent neemt voor de eerste keer deel aan de expositie in Reijmerstok. Onderweg kan u – eventueel onder het genot van een streekproduct – even uitrusten en genieten van de natuur.

Niet alleen beeldende kunst, maar ook muziek maakt deel uit van het programma.

In de R.K. kerk kan u luisteren naar romantische melodieën en nostalgische liederen, uitgevoerd door de solisten Marjon Lambriks en Madieke Marjon, begeleid door de pianist Frank Steijns, afgewisseld door een ensemble van het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest. Brigitte Bovée en Paul Medeiros zullen samen met de zusjes Charlotte en Josephine De Loë concerten verzorgen. Op diverse andere locaties kunt u genieten van akoestische klanken, jazz, Limburgse muziek en nog veel meer. Qua muziekstijlen is er dit jaar ook voor elk wat wils!

Kinderen uit de regio worden door workshops verbonden met kunst in de aanloop naar de poorten op 6 juni. Het resultaat kan iedereen bewonderen in de speciale KiDZ expositie. Op het KiDZ plein is er een speciaal programma waar de kinderen kunstzinnig aan de slag kunnen.

De geschiedenis van de unieke locaties, de vele poorten in Reijmerstok, is veelzijdig. Foto’s uit het verleden brengen u terug in de tijd. En verbinden het verleden met de toekomst.

De verbinding van kunst, cultuur en muziek nodigt uit om 2e Pinksterdag naar Reijmerstok in het Zuid-Limburgse Heuvelland te komen. Oud en jong is welkom. Voor mensen die niet goed ter been zijn, zijn er gratis huifkarren met verschillende stops. Kom kunstwandelen, muziek luisteren en genieten van de mooie omgeving.

Meer informatie over het programma is te vinden op: www.poortenvanreijmerstok.nl

Foto’s De Poorten van Reijmerstok