Kampioenschap wedstrijd Sporting Heerlen jo19-1 1e klasse -03

Uow’02 was de laatste tegenstander van sporting Heerlen in de tweede helft van het seizoen ‘21-‘22.  Met twee punten los van ceasar en alfa sport was het kampioenschap in handbereik, maar dan moest wel eerst gewonnen worden.

Al voor de wedstrijd was er spanning voelbaar bij zowel de spelers als de staf. Na een grondige analyse van de tegenstander en de laatste ontmoetingen was iedereen klaar om warm te lopen. Na het eerste balcontact bij de warmingup was het game on en de spanning steeg verder.

Een laatste peptalk in de kleedkamer en we konden beginnen. De eerste minuten waren voelbaar anders gezien iedereen doordrenkt was van het belang van 3 punten. Sporting nam de leiding en het initiatief direct van de start met verzorgd voetbal. Het bekende positiespel in hoog tempo betaalde zich na 15 min uit in een doelpunt van deji nahr. Een mooi uitgespeelde aanval en een stap dichterbij de titel.

Uow’02  moest en begon de aanval in te zetten. Een lange bal leiden tot een overtreding van ayman 20meter voor het doel van sporting. Een gevaarlijke plek, maar door een foutieve korte inspeel bal kon sporting een counter opzetten. Een lange bal op othman die knap met een snelle beweging naar binnen trok om vervolgens de bal gericht in de lange hoek te plaatsen. 2-0 en het voelde alsof het kampioenschap binnen was. Alom tevreden liep het team van sporting Heerlen dan ook naar de kleedkamers.

De 2e helft stond er een andere team bij Uow. Ze oogde frisser gedrevener en waren er op gebrand om er weer een wedstrijd van te maken. Dat gebeurde ook van de aftrap. Uow was dominant in de duels en gevaarlijk in de aanval. Na verschillende dreigende momenten kwam er dan ook snel de 1-2 op het scorebord en het was weer een wedstrijd. Uow zetten door en kreeg na 35 minuten een vrijetrap net buiten de 16 meter. Een bekeken schot/voorzet die net werd aangeraakt stuitten in de kluts zo langs de paal. 2-2 en sporting was zijn kampioenschap mogelijk kwijt. Winst en 3 punten dat was het enige wat nog telde en zo werden het 10 spannende minuten. Beide teams kregen verschillende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar beide verdedigingen zorgde met veel vliegwerk dat de 2-2 stand hield.

Tot de laatste minuut. De spits van sporting dribbelt met een bekeken sleepbeweging de 16 van Uow in. De verdediger grijpt hierbij naar de arm en trekt hem zo uit balans. De scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop toekennen. haahin legt aan voor de strafschop en de keeper kiest de verkeerde hoek. De bal raakt het net en de ontlading is er. 2-3 en de scheidsrechter fluit niet veel later af. Sporting Heerlen is kampioen. Met een relatief jonge eerste jaars jo 19-1 een ongekende prestatie in de 1ste klasse. Een underdog die zich kroont op prachtige wijze als de beste. Een team met veel potentie en een trainer van kwaliteit die samen gestreden hebben en zichzelf nu belonen met een kampioenschap. Het feest is groot en in het enthousiasme wordt ook de fotograaf geraakt met de nodige bubbels. Niettemin een plaatje van een foto.

Jongens nogmaals Gefeliciteerd met dit resultaat. Een waardig kampioenschap.