sv Abdissenbosch wint overtuigend van Rimburg

Na het gelijke spel van vorige week, is Abdissenbosch genoodzaakt om de laatste 2 competitiewedstrijden winnend af te sluiten.

Gisteren was het weer tijd voor een echte derby, wij waren te gast bij RKVV Rimburg.

Door het slordige spel en het vele balverlies golfde het spel op en neer. In eerste instantie leverde dit weinig echte kansen op, dit verandere toen Jarno neergehaald werd en de bal op de stip ging. Jarno twijfelde geen seconde, ging zelf achter de bal staan en schoot Abdissenbosch overtuigend op een 1 0 voorsprong.

Aan het spelbeeld veranderde er weinig, al was de thuisclub het dichts bij een treffer. De lat en paal stonden een gelijkmaker in de weg. Hierdoor ging Abdissenbosch met een 1 0 voorsprong de rust in.

Na rust was al snel duidelijk dat Abdissenbosch meer grip op de wedstrijd kreeg. Zonder groots te spelen lukte het nu om sneller de vrije man op het middenveld te vinden. Hierdoor liep Abdissenbosch al snel uit na een 3 0 voorsprong door doelpunten van wederom Jarno en Noah. In deze fase lukte het Abdissenbosch niet, onder meer door het missen van een strafschop en het raken van lat en paal, om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Door een schitterend doelpunt van de aanvoerder van Rimburg leek de spanning weer terug te komen in de wedstrijd. Rimburg ging meer risico nemen waardoor ze in de omschakeling veel ruimtes cadeau gaven. Hier maakten Abdissenbosch goed gebruik van en door doelpunten van invallers Dustin en Milan werd de wedstrijd beslist. Uiteindelijk lukte het Rimburg nog 1x om iets terug te doen, einduitslag 5 2 voor de gasten.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op eigen terrein speelt Abdissenbosch tegen Vijlen. Alleen de winst is genoeg om een 2e plek en dus het spelen voor promotie veilig te stellen.

Foto en tekst Nino Pelzer

 

 

Geef een reactie