Hoofdmenu

Vrouwen van WDZ blijven doorgaan met winnen.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Op woensdag avond stond de 17e wedstrijd op het programma-uit tegen VV Schaesberg Vr.2 Met nog 4 wedstrijden voor de boeg en een ‘koffer’ vol zelfvertrouwen gingen de WDZ Vrouwluuj richting Landgraaf. WDZ liet direct haar bedoelingen zien en toog volop ten aanval.

Dit resulteerde in een paar goede kansen waarbij er zelfs door Eva Brands een geldig doelpunt niet geteld werd. Desondanks was het spel in de beginfase aan de WDZ kant erg onrustig – men kon duidelijk zien dat er flink wat spanning op stond.

Bij de eerste de beste tegenaanval werd het warempel 1-0 voor Schaesberg. Een corner werd niet goed verwerkt door de WDZ defensie en Germaine Vaessen frommelde de bal in het doel.

Het wachten was op het Esmee Muijrers ‘kwartiertje’ en deze kwam als geroepen. Na 20 minuten scoorde ze uit een counter via een goede actie van Eva de 1-1. En na een hoekschop van Dajana maakte zij de 1-2. De in grote getalen opgekomen WDZ supporters slaakte een zucht van verlichting toen Dajana Cvijanovic nog voor rust 1-3 liet aantekenen na een assist van Esmee.

Na de thee ging WDZ onverdroten door en Schaesberg kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

Kathleen Scheidt, Fabienne van de Ven en Germaine Vaessen lagen vakkundig aan de ketting. En ook conditioneel werd het een ongelijke strijd. Het werd alleen nog maar tegenhouden voor het team uit Landgraaf en het wachten was op meer doelpunten van WDZ. Na een aantal gemiste kansen was het weer de beurt aan Esmee voor 1-4 en 1-5. En het eind schot was voor Shayenna die eindelijk weer scoorde 1-6 Opmerkelijk was de invalbeurt van Kimberly Schröder die na meer dan een jaar afwezigheid na rust haar rentree maakte.

De meegereisde aanhang kreeg gisteravond waar voor hun geld en kunnen met een gerust hart weer terug naar ‘Boches’. Zes punten voor op de naaste belager Simpelveld/Sportclub ‘25 en nog maar drie wedstrijden te gaan en dan……………….

Pinkstermaandag ontvangen we thuis Chevremont.

Door André Hall-WDZ VR1