Luc Steins wint met Paris Saint-Germain Franse beker

Handballer Luc Steins (27) uit Voerendaal heeft met zijn ploeg Paris Saint-Germain de Franse beker, de Coupe de France, gewonnen. In de finale werd FC Nantes met 36-31 verslagen.

Landskampioen PSG was op voorhand al de favoriet voor de finale. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar daarna namen de Parijzenaars, met een hoofdrol voor de Limburgse spelverdeler, het heft in handen en kwam Nantes nooit meer op gelijke hoogte. Bij rust stond PSG al met 18-13 voor, die marge werd in de tweede helft vastgehouden. Uiteindelijk wees het scorebord na zestig minuten 36-31 aan. Steins scoorde vijf keer uit evenzovele pogingen.

Na dit duel werd afscheid genomen van een aantal teamgenoten: de Deen Mikkel Hansen stapt over naar het Deense Aalborg, Nedim Remili en Benoit Kounkoud komen onder contract bij het Poolse Kielce. Nieuwelingen voor Steins – hij heeft nog een contract tot 2024 – zijn onder meer doelman Yannick Green (Magdeburg), doelman Andreas Palicka (Redbergslids) en Dominik Mathé van het Noorse Elverum.

Enkele weken eerder pakte PSG de achtste landstitel in de geschiedenis van de club. De beker werd voor de vijfde keer bijgeschoven in de prijzenkast. In de kwartfinales van de Champions League kwam PSG tegen het Duitse THW Kiel één treffer tekort om zich komend weekeinde in de Lanxess Arena in Keulen te melden bij de FINAL4. Bij het eindtoernooi, voor 20.000 fans, komen Kiel, het Hongaarse Veszprem, het Poolse Kielce en titelverdediger Barcelona elkaar tegen. Zaterdag zijn de halve finales, zondag de duels om de medailles.

Foto Reza

Geef een reactie