Stichting Meander Vrienden zet zich belangeloos in om iets extra’s te doen voor bewoners van de
Meander zorgcentra en klanten die op thuiszorg van Meander zijn aangewezen. Een dagje weg uit de dagelijkse zorgen en genieten van leuke dingen en aandacht voor elkaar: oftewel ‘ne Super Sjoene Daag’.

Om de stichting nieuw elan te geven, is een aantal wensen verfilmd en worden eenmalig Oscars uitgereikt aan de ‘filmsterren’.


De activiteiten van Meander Vrienden sluiten naadloos aan bij de Meander Benadering, waarbij we kijken naar de mens achter de mens: onze klant/bewoner. Wie was hij of zij vroeger en wat maakte hem/haar blij? Zo bezoekt een oud-voetballer zijn geliefde club Roda JC en neemt een andere bewoner na jaren weer eens plaats achter een drumstel: iets wat hij vroeger dagelijks deed. Vijf wensen zijn dit voorjaar voor het eerst op film vastgelegd, begeleid door muziek van Frans Pollux en Emil Szarkowicz met het prachtige nummer Same.


Tijdens de bijeenkomst in Dokter Calshof worden de films getoond en daarmee de ‘filmsterren’ nog eens extra in the picture gezet. Aansluitend mogen zij een heuse Oscar in ontvangst nemen. Ook de Oscaruitreiking zelf wordt verfilmd. Bestuursvoorzitter Jack Jansen en wethouder Janssen van de gemeente Landgraaf nemen de opening voor deze bijeenkomst voor hun rekening. De bijeenkomst is enkel toegankelijk voor genodigden.

Wilt u meer informatie over dit bijzondere project of dit project ondersteunen neem contact met ons op via meandervrienden@mgzl.nl

Foto’s  Meandergroep

Geef een reactie