MVV legt doelman Thijs Lambrix voor het eerste team vastgelegd.

MVV heeft de 1.89 meter lange doelman Thijs Lambrix voor het eerste team vastgelegd. Hij tekende een contract voor de duur van een jaar. Lambrix komt over  van Lommel SK over, waar hij twee jaar doelverdediger was.

Voor Thijs Lambrix is De Geusselt geen onbekend terrein. Hij speelde er al in de jeugd. Vervolgens ging hij via Standard Luik naar Anderlecht waar hij in de O17, O19 en O21 speelde.

Zoals vrijwel iedere doelman begon Thijs zijn carrière als veldspeler. “Maar in het doel staan vond ik veel leuker. Ik vond duiken naar een bal prachtig. En je kon ook zo heerlijk vuil worden”, lacht de 21-jarige Lambrix die woonachtig is in Vliermaal bij Tongeren. “En ik hou nu eenmaal meer van ballen uit het doel te houden dan om een doelpunt te scoren.”

De goalie weet dat een doelman direct wordt afgerekend op zijn fouten. “Een speler mag drie keer voor het doel falen maar als keeper word je al bij één fout boos aangekeken. Maar ik houd wel van die druk. Ik kan daar goed mee omgaan. Zaak is het altijd om de draad weer snel op te pakken.”

Naast het keepen volgt Lambrix ook nog een opleiding Lichamelijke Oefening aan de UCLL in Diepenbeek. “Ik zie de komst naar MVV als een goede stap in mijn carrière. Ik ken MVV als familiare club en heb hier in het verleden altijd heel graag gespeeld.” Gevraagd naar zijn specialiteiten in het doel zegt hij: “Meevoetballen, afstandsschoten, hoge ballen en 1-op-1.”

Technisch directeur Ronny van Geneugden is blij met de komst van Thijs Lambrix. “Het is een jonge jongen die past bij de visie van de club. Hij is zeer talentvol en kent de club uit het verleden goed. Hij is echt een aanwinst voor ons keeperskorps.”

Romain Matthys en Logan Ancion worden de directe collega’s van Lambrix onder de lat van MVV.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie