Organisatie jaarlijkse straatmarkt Voskuilenweg draait op volle toeren

 

 

Na een noodgedwongen onderbreking van 2 jaar staat de jaarlijkse Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) op de laatste zondag van Augustus weer volop in de steigers.

De geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie tekent als vanouds voor een volgende editie van de bekende jaarlijkse straatmarkt die 25 jaar geleden het levenslicht zag.

Ondertussen uitgegroeid tot zo’n 160 grote, officieele marktkramen heeft Straatmarkt Voskuilenweg daarmee z’n maximum bereikt en staat zowel het onderste deel van de Voskuilenweg als het korte deel van de Holleweg gevuld met marktkramen waarop enkel en alleen gebruikte goederen te koop aangeboden worden.

Een mooie opsteker is dat niet enkel de bewoners maar ook het nabije klooster Huize De Berg, niet enkel de zusters maar ook het gestaag toenemend aantal gasten uit de Oekraiene die er een (t)huis gevonden hebben, verpleeghuis Bergweide en bejaardenappartementen De Hollehof graag geziene vaste gasten -en deels ook deelnemers- zijn op de vanuit heel de Provincie en zelfs van tot (ver) over de grens goed bezochte ‘uit de kluiten gewassen rommelmarkt’.

Namens de organisatie vullen Leon en Roel aan op wat de afgelopen 25 jaar gezamenlijk opgezet is: ‘Met gratis toegang en enkel en alleen het aanbieden van gebruikte spullen raakt de straatmarkt kennelijk precies de juiste snaar. Drukbezocht, knus, gezellig en laagdrempelig toegankelijk lijkt de ideale mix voor de jaar na jaar weer drukbezochte en daarmee goed gevonden Straatmarkt.’

Niet alleen valt er volop te snuffelen tussen al die vele ‘oude spulletjes’ ook zijn er diverse rustpunten om even bij te komen en er de inwendige mens te versterken. Ook dat maakt het plaatje compleet.

Alhoewel er ondertussen al ruim 100 marktkramen verhuurd zijn is het momenteel nog mogelijk om een kraam te bemachtigen. Neem voor nadere informatie hiervoor contact op met: straatmarkt.voskuilenweg.heerlen@hotmail.com

De jaarlijkse Straatmarkt Voskuilenweg (Heerlen, Molenberg) vind steevast op de laatste zondag van Augustus plaats (Zondag 28 Augustus) start officieel om 10 uur en rond om 17 uur af.

Toegang gratis!

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

 

Geef een reactie