Hoofdmenu

Nieuwe belevingen in Sprookjesbos Valkenburg

 

De paardenbaan: misschien wel de meest favoriete attractie uit de Valkenier blijft in Valkenburg. Naar aanleiding van de zware overstromingen vorig jaar werd het park definitief gesloten en zijn de attracties en speeltoestellen verkocht. Eén daarvan verhuisde naar het iets verderop gelegen Sprookjesbos Valkenburg. Naast haar vele bekende attracties is het park druk bezig met vernieuwing. Zo ook een spiksplinternieuwe activiteit: De Groevetocht.

 

Na de officiële goedkeuring van veiligheidsinstantie TÜV Nederland opende Sprookjesbos Valkenburg haar nieuwe aanwinst onder de naam ‘Equi Genus’, Latijn voor paardenrace. De attractie werd onderdeel van Ville d’Eureka, een parkdeel dat draait om uitvinders. Met een standbeeld van een groot paard midden in de baan, een aantal opvallende bloembakken gevuld met prachtige zomerplanten en de bijbehorende horeca waant men zich voor even in Franse sferen.

 Magische beleving in groeve ‘Cavern Quest’. Doordat er zich een unieke groeve onder het park bevindt onderscheidt familiepretpark het Sprookjesbos zich van andere gezinsparken. Vanaf deze zomer bieden zij een nieuwe beleving aan onder de naam ‘Cavern Quest’. Ontdek samen met Ridder Sid wat voor een magische verrassingen er in het gangenstelsel te vinden zijn. Voor deze activiteit is de electra in de groeve volledig vernieuwd en is er een spannend verhaal ontwikkeld om de kinderen een mooi avontuur aan te bieden. Samen met Ridder Sid ontrafelen zij alle aanwijzingen van Magius. De groevetocht is te boeken op weekenddagen met een extra ticket, te reserveren via de website of in het park. Doordat de capaciteit beperkt is wordt vooraf reserveren aangeraden. Alle overige attracties, waaronder de nieuwe paardenbaan zijn bij de park-entree inbegrepen.

Meet-and-Greets. Naast toffe attracties en activiteiten heeft Sprookjesbos Valkenburg een serie aan meet-and-greets gepland met bekende karakters, afgestemd op verschillende leeftijden met o.a. Nijntje en Bing! Bovendien wordt op zaterdag 23 juli het vernieuwde themagebied Farm Valley feestelijk geopend door Biba Boerderij. Het kinderprogramma is bekend van TV en Youtube en verzorgt tevens een spetterend optreden deze dag in het Sprookjesbos. Assistent-parkmanager Barry Herings adviseert vooraf het programma te bekijken én op tijd de bijbehorende tickets te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

 Sprookjesbos Valkenburg is dagelijks geopend in de maanden juli en augustus. Bekijk voor meer informatie over de exacte openingstijden, tickets en activiteiten de website www.sprookjesbos.nl

Foto’s Sprookjesbos Valkenburg/Stan Keulen