Het eerste lustrum van ’t Bakkes is verleden maand op gepaste wijze gevierd met heerlijke vla, prachtige muziek en heel veel blije bezoekers. Bezoekers gaven aan dat ze het jammer zouden vinden als er tijdens de vakantie bij ’t Bakkes geen vla gebakken zou worden.

Dat vinden de vrijwilligers van ’t Bakkes ook en daarom worden er, voor de thuisblijvers en voor diegenen die niet naar ParkCity Live gaan, ook in juli en in augustus bakdagen georganiseerd. Bij hogere temperaturen zorgt het bladerdak van de fruitbomen bij ’t Bakkes voor heerlijke verkoeling, een extra reden om naar ’t bakkes te komen.

De poort bij ’t Bakkes om 13.00 uur open en om 17.00 uur weer dicht.

 

We bakken iedere bakdag verse vla(ai) van Limburgse Kollenberger speltbloem die we betrekken van de Weltermolen. De oven stoken we met sjanse (takkenbossen) uit hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.

Naargelang het seizoen gebruiken we het fruit uit onze boomgaard. Op een bakdag bakken we gemiddeld plm.100 vlaaien en plm. 80 broden. De bijen en de imkers in de Loorenhof hebben hard gewerkt en heel veel honing geproduceerd. Tijdens de bakdagen wordt deze heerlijke Weltense honing verkocht voor € 5,00 per potje.

’t Weltesj Sjpeltbroëd blijkt steeds meer in de smaak te vallen, zelfs zo goed dat we steeds mensen teleur moeten stellen. Zowel voor het aantal vlaaien als het aantal broden dat we op een bakdag kunnen bakken geldt dat we tegen de grenzen van onze (bak)mogelijkheden aanlopen. Dit betekend dat na een bepaalde tijd het brood en de vla volledig uitverkocht is. Afgelopen bakdag hebben de bezoekers die na half vier kwamen dit reeds ervaren. Onze excuses hiervoor.

De vrijwilligers van ’t Bakkes va Welte wensen je een hele prettige vakantie en hopen je tijdens of na de vakantie weer gezond en wel bij ’t Bakkes te mogen begroeten

 

Volgende bakdag is op 21 augustus

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar jo@klavora.nl

of kijk op www.deloorenhof.nl

of op facebook.com/loorenhof

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie