Festival Cultura Nova presenteert spektakel ‘Odyssee’ van Theater Gajes in Voerendaal, Kerkrade en Brunssum!

Dankzij samenwerking van de gemeenten Voerendaal, Kerkrade en Brunssum met festival Cultura Nova treedt het Nederlandse straattheatergezelschap Theater Gajes liefst drie maal op in Parkstad met hun spektakelvoorstelling ‘Odyssee’.

Een Grieks verhaal over een held, die op zoek is naar huis, vertaald naar de straat en opgevoerd in 65 minuten. Bij de gedurfde en meeslepende muzikale voorstelling ‘Odyssee’ van Theater Gajes bevindt het publiek zich te midden van het spel. Met een inventief bewegend decor, acteurs op stelten en muzikanten op grote hoogte vertelt het gezelschap het eeuwenoude avontuur van Odysseus, de mythische held uit het epos van Homerus.

‘Odyssee’ is een beeldende en muzikale voorstelling, waarbij gebruik wordt gemaakt van grootse en innovatieve beeldende objecten en machines. Zo wordt Ithaka verbeeld door een toren met weefgetouwen en gaat Circe, de grote verleidster, op een paal 11 meter omhoog de lucht in. Het

schip waarmee Odysseus de reis naar huis maakt, verplaatst zich met alle bemanningsleden erop door het publiek heen. De technische effecten zorgen voor een adembenemend spektakel.

Een ander belangrijk element in ‘Odyssee’ is de live muziek. De muzikanten acteren ook en worden rondgereden op fietsconstructies die soms boven het publiek uitstijgen. Alle muziek is speciaal gecomponeerd voor de voorstelling.

Als toeschouwer ben je onderdeel van de voorstelling en beweeg je letterlijk mee met het spektakel, dat zich afspeelt op twee niveaus. Op het grondniveau zie je de techniek, alsof je in de coulissen kijkt. En boven je hoofd ontvouwt zich de theatrale werkelijkheid waarin je je kunt verliezen. Op dinsdag 30 augustus is ‘Odyssee’ te zien in Voerendaal op Furenthela, het plein voor de Borenburg. Op donderdag 1 september staat de voorstelling in het kader van de Open Dag Vie Kerkrade op de Markt in het centrum en op zaterdag 3 september op het Lindeplein voor het Gemeentehuis van Brunssum. De voorstelling van Theater Gajes start telkens om 21.15 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.culturanova.nl

Foto Cultura Nova/‘Odyssee’

 

Geef een reactie