gemeente landgraaf – Resultaat campagne openbare laadpalen

In het voorjaar van 2022 hebben we u, als inwoner van de gemeente Landgraaf, gevraagd mee te denken over het uitbreiden van het netwerk van openbare laadpalen in onze gemeente. De komende jaren neemt elektrisch rijden toe en daar bereiden we ons op voor. De openbare laadpalen zijn laadpalen voor elektrische auto’s die niet op privéterrein kunnen opladen.

Veel reacties. Het startpunt was een plankaart met daarop 56 nieuwe laadpaallocaties. U heeft de mogelijkheid gehad om mee te denken en we zijn blij dat op deze oproep zo goed gereageerd is. We hebben 333 reacties binnengekregen. Veel positieve reacties en ook enkele negatieve. Er zijn ook heel veel nieuwe voorstellen binnengekomen. Enkele voorstellen hebben we meteen gebruikt, anderen zijn handig voor de toekomst.

Wat is met uw reacties gebeurd?. Van uw kennis hebben we dankbaar gebruik gemaakt. We hebben een aantal locaties gewijzigd en er zijn twee nieuwe locaties bijgekomen. Op onze webpagina over elektrisch vervoer vindt u deze aanpassingen.

Toch een openbare laadpaal. Er zijn in Landgraaf nog een aantal gebieden waar geen, of maar een enkele laadpaal, is gepland. Onder andere de locaties Exdel, Leenhof, Abdissenbosch, Hoefveld, Oude Heide en een deel van de Kakert. Daar zijn heel veel woningen met eigen opritten en Vattenfall verwacht daar (nog) geen laadbehoefte. Woont of werkt u in een gebied waar geen laadpaal binnen 300 meter loopafstand te vinden is, dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen op onze webpagina over elektrisch vervoer.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie