IRONMAN Maastricht – Limburg garantie voor weekend vol sport

Komende zondag 7 augustus keert IRONMAN, het grootste en wereldwijd bekende triatlonmerk, na een pauze van drie jaar terug naar de Limburgse hoofdstad met de lange afstandstriatlon IRONMAN Maastricht – Limburg. Zowel sporters, toeschouwers als de organisatie keken de afgelopen drie jaar uit naar misschien wel het mooiste duursportevenement van Nederland.

 De IRONMAN Maastricht – Limburg verdween na de laatste editie in 2018 uit Maastricht en daarmee ook uit Nederland. Organisator en wedstrijddirecteur Rob Frambach wist destijds IRONMAN te overtuigen van het feit dat de triatlonmarkt in Nederland opgebouwd moest worden. Sindsdien zijn er in Nederland meerdere kortere afstanden en meerdere IRONMAN 70.3’s georganiseerd. Het succes van deze wedstrijden heeft ertoe geleid dat er dit jaar eindelijk weer genoten kan worden van de magie van de volledige IRONMAN.

Frambach: “Na een periode van drie jaar afwezigheid zijn we ontzettend blij en trots de IRONMAN Maastricht – Limburg dit jaar weer mogen te verwelkomen in de hoofdstad van onze mooie provincie. Waar het ooit allemaal begon voor IRONMAN, wordt dit jaar naast de volledige afstand met name door de IRONMAN 70.3 bevestigd dat de triatlonsport in Limburg en eigenlijk heel Nederland groter is dan ooit.”

Frambach doelt met deze bevestiging op het feit dat de IRONMAN 70.3, die op zaterdag 6 augustus georganiseerd wordt, is uitverkocht met in totaal meer dan 2000 deelnemers. Gedurende het gehele weekend worden er zo’n vierduizend sporters, inclusief de IRONKIDS, verwacht

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie