Heropening van het Hedge House en opening van de groepstentoonstelling Trouble wandering (to eternity) 

Zondag 18 september 2022 van 15.00 – 17.00 uur

Buitenplaats Kasteel Wijlre
Adres ingang: Kerkpad 1, Wijlre

Na de watersnoodramp van juli 2021, waarbij de buitenplaats overstroomde en het Hedge House zwaar beschadigd raakte, heropent het gerenoveerde kunstpaviljoen met de tentoonstelling Trouble wandering (to eternity), samengesteld door onze nieuwe directeur Xander Karskens.

Trouble wandering (to eternity) beweegt zich over land en onder water. In de groepstentoonstelling komen werken uit de Collectie Jo & Marlies Eyck in Bonnefanten samen met werk van hedendaags kunstenaars dat vragen stelt over de verhouding van de mens tot de wereld om ons heen – in het bijzonder de natuur ten tijde van klimaatcrisis. Hoe kijk je naar het genre ‘landschap’ als je weet dat dit onder invloed van klimaatverandering in rap tempo verandert? Kan kunst een dieper inzicht verschaffen in onze relatie tot de wereld en ons handvatten aanreiken hoe we die relatie kunnen verbeteren? Is kunst in staat ons te helpen een ecologisch bewustzijn te ontwikkelen, op een manier waarbij onze verbeelding wordt geprikkeld, en alternatieve toekomsten worden geschetst?

Deelnemende kunstenaars: Maud van den Beuken, Jean-Marc Bustamante, Ronald Cornelissen, Elspeth Diederix, Mimi Lauter, Tala Madani, Otobong Nkanga, Rory Pilgrim, Joëlle Tuerlinckx en Carel Visser.

De tentoonstelling is te zien van 21 september 2022 tot en met 8 januari 2023.

Naast Trouble wandering (to eternity) is de solotentoonstelling Aether van Giuseppe Licari te zien in het Koetshuis tot en met 8 januari 2023.

 

Geef een reactie