Hoofdmenu

‘Op de drempel van Nieuw Licht!’

Kunstdagen Wittem editie 2022

Van 3 t/m 25 september 2022 vindt de 35ste editie van de Kunstdagen Wittem plaats in de historische kloosterbibliotheek van Wittem, een van de meest intieme kleine concertzalen van Nederland. ‘Op de Drempel van Nieuw Licht!’ omdat in het voorjaar van 2022 de belastende coronamaatregelen werden opgeheven. Kunstdagen Wittem startte meteen daarna met het uitwerken van de nieuwe plannen voor het festival. Met veel energie werd de stilgelegde programmering opgepakt met als resultaat een afwisselend programma voor de festivalmaand september. U bent van harte welkom.

Kloosterbibliotheek Wittem. Een ruimte die imponeert door haar inrichting met fraai bewerkt hout waaronder een houten tongewelf, boekenschappen langs alle zijden verdeeld over de begane grond en twee gaanderijen, vier wenteltrappen en een prachtige balustraden rondom. Dat de ruimte een bijzondere akoestiek heeft, was al bekend van een optreden van de sopraan Elisabeth Schwarzkopf in de zestigerjaren van de vorige eeuw. Sindsdien zijn er elk jaar tentoonstellingen, lezingen, educatieprojecten en concerten, zoals nu tijdens Kunstdagen Wittem.

Programmering. Klinkende namen als Mike Boddé, Hannes Minnaar en Marco Bakker gaan u met plezier een aantal onvergetelijke muzikale avonden bezorgen. En om u nog even te laten nagenieten van de mooie zomer, geven jonge blazers onder leiding van Marc Huijnen een tuinconcert. Voor de liefhebbers van poëzie is daar het poëtische programma ‘Het lied van de Kaukasus’, de herdenking van het rampjaar 1672 met muziek en liederen uit die tijd op authentieke instrumenten. Verder staat er nog een concert op het programma van toekomstige musici uit de Jong Talentklas van het conservatorium in Maastricht. Tot slot kunt u de nacht beleven tijdens de voorstelling ‘Nachtlicht’ en een cultuurhistorische wandeling maken.

Reserveren. Op de website van het festival treft u meer informatie aan over de volledige programmering via www.kunstdagenwittem.nl. Hier staat ook de informatie over het bestellen van tickets.

Foto´s 35ste editie van Kunstdagen Wittem