Al weer voor de 24e keer wordt de Jeugdronde van Molenberg in Heerlen verreden. Voor de eerste keer onder de naam Franssen Franken Jeugdronde Molenberg. Want dankzij Franssen Franken is de nieuwe organisator, de Stichting Cyclocross Heerlen, in staat om de ronde in de wijk Molenberg te organiseren.
Ook de gemeente Heerlen, Limburg Cycling en een aantal fijne sponsoren dragen een belangrijk steentje bij.

Voor de jeugd uit alle windstreken betekent dit, zo het einde van het wegseizoen, dat ze nog ene keer flink aan de bak mogen op dit selectieve parcours. Het parcours is zo bijzonder dankzij een stevige klim (Justus van Maurikstraat) en een snelle afdaling (Caumermolenweg). Zeker voor de jongens en meisjes in de diverse categorieën, variërend in leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Aansluitend is er nog een wedstrijd voor de nieuwelingen jongens. Zij zijn 15 of 16 jaar oud.
Deze wedstrijd valt onder de Limburg Cycling Jeugd Cup. Een reeks van wedstrijden door de gehele provincie Limburg.

Programma
Het programma start op zondag 18 september om 12.00 uur met de eerste wedstrijd. Voorafgaande hieraan vinden de opbouwwerkzaamheden plaats.
12.00 uur      Start categorieën 1 t/m 4
Huldigingen
13.30 uur      Start categorieën 5 t/m 7
Huldigingen
16.30 uur      Wedstrijden Nieuwelingen jongens
18.00 uur      Finish en huldiging
De toegang tot de Franssen Franken Jeugdronde Molenberg is gratis.

Heerlen Wielerstad
De gemeente is ondertussen een echte wielergemeente. Dat blijkt onder anderen uit de samenwerking van de Stichting Cyclocross Heerlen die naast deze Jeugdronde Molenberg ook het jaarlijkse na-Tour criterium Franssen Franken Ronde Heerlen organiseert.
Toen de Stichting Cyclocross Heerlen hoorde dat de vorige organisator van deze jeugdronde Molenberg er mee stopte, was er niet veel tijd nodig om te besluiten alles op alles te zetten om deze wedstrijd voor de jeugd voor Molenberg en dus voor Heerlen te behouden.

Kijk voor meer informatie op onze website franssenfrankenrondeheerlen.nl/jeugdronde

ArchiefFoto®ParkstadActueel

 

Geef een reactie