Het eerste bekerduel van het voetbalseizoen 2022-2023 tussen Sporting H.A.C. en KVC Oranje is voor zo’n 100 toeschouwers geëindigd in een 2-0 overwinning voor de bezoekers uit Bleijerheide. Op die zege viel niets af te dingen, waarbij wel meteen mag worden aangetekend dat het klassenverschil tussen vijfdeklasser Sporting H.A.C. en het twee niveaus hoger acterende oranje-wit beduidend minder bleek te zijn dan de afgelopen jaren.

De toeschouwers op het met zon overgoten sportpark Carisborg in Haanrade hadden nog maar nauwelijks plaats genomen langs de lijn, of de eerste bal lag in de touwen. Scott Vienerius stuurde Ben Vloeberghs de diepte in en de lange spits van KVC Oranje liet de uitkomende thuisclubdoelman Ian Wanten geen schijn van kans: 0-1. Niet veel later had diezelfde spits de 0-2 op zijn schoen, na een voorzet vanaf rechts. Nu echter ging de bal over de veste van Wanten.

Aan de andere kant was de balvaste Ron Latten een luis in de pels voor de KVC-defensie. Halverwege het eerste bedrijf schoot hij vanaf pakweg 25 meter op doel. Goalie Lars van der Weide van KVC Oranje wist met een save redding te brengen. Wat in die fase steeds duidelijker werd is dat er tussen de twee teams beduidend minder krachtsverschil is dan de afgelopen seizoenen. En dat komt niet omdat KVC Oranje er minder op is geworden, eerder omdat Sporting H.A.C. over aanzienlijk meer voetballend vermogen dan voorheen beschikt. Er is zeker nog verschil, maar, zoals gezegd, dat is minder geworden.

Het begin van de tweede helft leek een kopie van de start van de wedstrijd. Scott Vienerius liet vanaf linkst een strakke hoge voorzet vertrekken en Ben Vloeberghs vond opnieuw het net, nu met een mooie tegendraadse kopbal in de linker hoek: 0-2.

Kort daarna had Chris Frauenrath de 0-3 op zijn schoen, maar nu wist doelman Ian Wanten van de thuisclub redding te brengen. Datzelfde deed de keeper op een inzet van Ben Vloeberghs, de spits daarmee van een hattrick afhoudend. Aan de andere kant was Martijn Samson nog dicht bij de 1-2, maar zijn inzet miste kracht. Zou de bal bij die poging erin zijn gegaan, was er wellicht nog spanning ontstaan, nu bloedde de wedstrijd langzaam dood. KVC Oranje beperkte zich tot controleren en bij de thuisclub vloeiden de krachten langzaam weg, waardoor het bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Flip Kok, al 45 jaar actief als arbiter, bij 0-2 bleef.

KVC Oranje speelt komende zondag thuis tegen UOW’02, Sporting H.A.C. gaat dan op bezoek bij Centrum Boys in Sittard.

ArchiefFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie