Op zondag 4 september begon het voor de groep van trainer Martin Kremers voor het echt met de eerste wedstrijd in de poulefase van de strijd om de KNVB beker. Vijfde klasser RKSVB was de tegenstander.

De thuisploeg begon vol ijver en binnen drie minuten belandde de bal op de paal naast de keeper van de gasten. Maar een minuut later was het raak aan de overkant. Een corner vanaf de linker kant werd onberispelijk in de lange hoek gekopt. Even leken de mannen van de Bocholtzerheide van de kook, maar korte tijd namen ze het heeft weer in handen en gaven dat ook de hele wedstrijd niet meer uit handen. In de 7e minuut kopte Marvin Everartz tegen de paal. In de 20e minuut slalomde Dean Canisius door de verdediging van RKSVB. Hij legde de bal opzij naar Marc Schröder, die gemakkelijk de gelijkmaker kon scoren. Vijf minuten voor rust bracht Dean Canisius de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Twee minuten later lag de bal weer in het net achter de RKSVB doelman, Stefan Diender bracht de 3-1 ruststand op het scorebord.

In de tweede helft bleef WDZ de dominante ploeg, maar het duurde toch een twintigtal minuten alvorens Dean Canisius de vierde WDZ treffer aantekende. In de 75e kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. In een ware circusact wist Yannick Frijns de bal vanaf de lijn in het doel tegen de lat te werken. Biljartkoning Raymond Ceulemans zou er jaloers op zijn geweest. In de laatste tien minuten werd er nog driftig gescoord door Stijn de Vreede uit een scrimmage, Max van der Linden met een kopbal en Jeroen Hünen met een afstandsschot.

Door Huub Schepers en Foto´s  René Flekken

Geef een reactie