Gisteren stond de enige Limburgerse Derby op het programma. Een wedstrijd die vorig jaar ontsierd werd door mismanagement in de beveiliging van MVV met rellen tot gevolg, waarbij zelfs de ME moest ingrijpen om de “supporters” van MVV weer in het gareel te krijgen. Vanwege deze ongeregeldheden is het uitvak leeg, wat dit toch een afgezwakt versie van de derby maakt met in totaal iets meer dan 6200 aanwezigen (Of daar de ongeldig gemaakte, door Roda supporters gekochte, kaarten bij zijn geteld is niet bekend).

Na de aftrap van Roda blijkt dat de wedstrijdbal te slap is en moet er meteen een nieuwe bal komen na het oordeel van de scheids.
De openingsfase laat mvv zien dat zij wel weten wat een derby is en gebruiken hun bekende “een overtreding maken op alles in het geel” methode. Roda lijkt niet te weten hoe om te gaan met het gemis van supporters om hen eraan te laten herinneren wat een derby inhoudt. Na flink druk zetten van MVV zorgt dit uiteindelijk ook voor veel balverlies bij Roda. En uiteindelijk zorg dit in de 5e minuut al voor de 1-0 van Steuckers.

Na deze slechte beginfase lijkt Roda zich te herpakken en komt een aantal keren tot aan de 16 van MVV waar het dan weer slordig is en het niet tot een echte kans komt.
In de 24 minuut krijgt Limbombe de kans om Roda op gelijke hoogte te schieten maar krijgt de bal er niet in. Ondanks dat Roda zich lijkt te herpakken is de ruststand 1-0.

In de tweede helft lijkt mvv het fysieke spel meer te laten. Hierdoor krijgt Roda meer ruimte om situaties voetballend op te lossen. Wat zorgt voor een aantal kansjes.
In de 62e minuut zorgt Roda met 3 wissels voor een aanvallende impuls. Dit lijkt te werken echter komt het nog niet tot enorme kansen. MVV lijkt ook zelf wat in te zakken en wisselt vooral defensief ingesteld. De Maastrichtse aanhang lijkt in de tweede helft ook wat in slaap te zijn gevallen.

Na een, door de Angelside gezongen versie van “ode aan Maastricht”, krijgt Roda de kans om de aanvallende impulsen om te zetten in een doelpunt. Postema weet hiermee zijn Roda debuut om te zetten in een doelpunt.

1-1 met nog 6 minuten extra speeltijd.
In die 6 minuten extra tijd is meer strijd op het veld te zien dan Roda de hele wedstrijd heeft laten zien. Roda lijkt te voelen dat er meer te halen valt dan een gelijkspel.
Echter blijft de stand 1-1.