Schaesberg VR1 sterk maar net niet sterk genoeg voor Bekkerveld.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Door Andries Bemelmans /VV Schaesberg VR1

Een prachtig affiche in het eerste bekerweekend. Bekkerveld tegen Schaesberg. De oppermachtig kampioen geworden hoofdklasser tegen Eerste klasse promovendus Schaesberg.

Na zo’n 15 minuten kwam Bekkerveld op voorsprong. 1-0. Maar nog geen twee minuten later was het alweer 1-1.. Aniek was de baas over de situatie in de 16m en schoot binnen 1-1.

Slodigheden en moeite met positie wisselingen brachten Bekkerveld op een 3-1 voorsprong. Na rust een sterk Schaesberg. Een prachtige aanval werd door Vera uitstekend afgerond 3-2. En nog geen paar minuten later was het 3-3. Goede druk voorin leverde Schaesberg balbezit op en Kim schoot raak. 3-3.

Een goedmaker (een doelpunt van Bekkerveld was wegens buitenspel afgekeurd) van de scheidsrechter leverde Bekkerveld een penalty op. Yaelle had de bal bijna maar de penalty was te zuiver genomen. 4-3.. Lois leek de 4-4 binnen te schieten maar de bal ging net over.

De 5-3 in de 96 minuut was niet nodig en viel ongelukkig of gelukkig binnen bij de tweede paal.