Vrijwilligers Taalhuis Brunssum in het zonnetje gezet

Op donderdag 8 september 2022 werden de vrijwilligers van Taalhuis Brunssum, naar aanleiding van de Week van Lezen en Schrijven, in het zonnetje gezet door wethouder Merle van Leusden.

Van 8 tot en met 14 september 2022 vindt de week van Lezen en Schrijven plaats in ons Taalhuis Brunssum. In deze week zal er op een laagdrempelige manier aandacht worden gegeven aan het verbeteren van geletterdheid door middel van activiteiten, georganiseerd door het Taalhuis Brunssum.

In het zonnetje. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet werd er namens wethouder Merle van Leusden een lunch aangeboden. Na de lunch werden de vrijwilligers van het Taalhuis Brunssum en Taalgroep Brunssum uitgenodigd voor een lezing van Barban Kirkuki een Iraaks-Nederlandse dichter en schrijven. In 1999 vluchtte hij uit Iraaks-Koerdistan omdat zijn schrijven werd onderdrukt door het voormalige regime in Irak.

Vervolgens sloot Wethouder Merle van Leusden de dag af door de vrijwilligers nogmaals in het zonnetje te zetten met een bloemetje en een boekenbon.

In de bibliotheek van Brunssum kun je terecht bij het Taalhuis. Geschoolde vrijwilligers/ taalcoaches helpen je graag met beter lezen en schrijven aan de hand van een passende cursus of begeleiding. Daarnaast rijkt het Taalhuis ook makkelijk leesbare boeken, taalboeken, krant(en), dvd’s en luisterboeken, computers en internet aan.

Elke donderdag van 13.00 – 14.00 uur kun je bij Taalhuis Brunssum terecht bij taalcoaches voor informatie en advies.

Foto Taalhuis Brunssum

Geef een reactie