Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno en tekst Andries Bemelmans

voor meer foto’s klik op deze link.

 

 De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is een mooie overwinning geworden voor de vrouwen van Schaesberg. In deze tweede bekerontmoeting kwam Rood wit op bezoek. De kampioen van de 2e klasse van vorig seizoen. Schaesberg begon goed en hield Rood Wit ver weg van het doel. Bij vlagen goed lopende aanvallen waren zichtbaar. Weilwaar leidde dat nog niet tot hele grote kansen.  En verdedigend stond het ook goed.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Kathleen werd prima weggestuurd langs de lijn. Ze versnelde en liep haar tegenstander eruit waarna ze een prima harde lage voorzet gaf. Germaine dook op voor het doel en schoot raak 1-0 Toch ging de Schaesbergse ploeg met een 1-2 achterstand  de rust in. Twee hoekschoppen en matig verdedigen zorgden ervoor dat Rood wit uit het niets kon scoren en op  voorsprong kwam.

In de tweede helft begon de jacht op de gelijkmaker. Vooral de daadkracht en de strijd zorgden ervoor dat Rood Wit niet echt meer aan voetballen toe kwam.

En deze strijd en daadkracht vergoede het feit dat het positiespel lang niet altijd goed liep. Maar pech, te gehaast handelen zorgden ervoor dat de gelijkmaker maar niet viel. Goed doorjagen van Aniek bracht de centrale speelster van Rood wit in de problemen. En zorgde ervoor dat ze de gelijkmaker kon maken. 2-2. Maar nu wilde de thuisploeg meer.  Het geloof dat er overwinning in zat was groot. Schaesberg  zette nogmaals aan. Het was aanvoerder Vera  die vlak voor tijd  met een prachtig beken schot de stand op 3-2 bracht. Verdient. Een mooie overwinning en een goede stap vooruit.

Fortuna, Schaesberg en Bekkerveld strijden zondag  om de bovenste plekken in deze poule. Waarbij Schaesberg niets moet maar alles mag.

 

Geef een reactie