1000 kilometer fietsen voor Pink Ribbon

Een grote fietstocht staat hem te wachten. Ben Bergsma, algemeen directeur van VHZ Groep, heeft een mooi doel voor ogen, namelijk zoveel mogelijk geld ophalen voor Pink Ribbon. Hij fietst langs alle vestigingen van het bedrijf, in totaal maar liefst 1000 kilometer. Begin dit jaar kreeg Ben te horen dat zijn vriendin, Minke Molenaar, borstkanker heeft. Ondanks dit heftige nieuws gaan ze vol positiviteit het proces aan.

In januari werd er bij Minke onderzoek gedaan en al gauw werd bekend dat het om borstkanker ging. Het moment dat Minke dit nieuws kreeg viel samen met dat de samenleving weer openging, na twee jaar corona maatregelen en beperkingen. “Ik herinner me dat nog heel goed, want ik had het idee dat ik weer van alles kon gaan doen, plannen kon maken en focussen op mijn werk. Dat idee veranderde meteen”, zegt Minke. Ondanks de tegenslagen denkt ze in mogelijkheden. “Ik heb veel gehad aan de gedachte van stap voor stap. Die tip kreeg ik ook van de mensen om mij heen, ik kijk naar wat er wel kan.”

In het afgelopen half jaar hebben Minke en Ben zich verdiept in verschillende vormen van kanker. “We hebben een programma gekeken over onderzoeken bij kanker, dat was heel inspirerend en confronterend tegelijkertijd”, aldus Ben. Mede door het bekijken van dit programma realiseerden zij beide hoe veel er mogelijk is door de onderzoeken die al zijn gedaan. Ze wisten al gauw dat ze de onderzoeken willen steunen. “Ik heb van een hoop van Minke geleerd. Onder andere hoe je omgaat met onze situatie, door altijd energie te vinden om door te gaan. Haar kracht van positiviteit en energie zijn naar mijn mening de ingrediënten om de ondersteuning waar te kunnen maken. Daardoor kwam ik met het idee om te gaan fietsen.”

Binnen VHZ wordt Ben met zijn actie voor Pink Ribbon volop gesteund. De werkmaatschappijen Kumij, Europrovyl, Transcarbo en Smits Bedrijven Gemert sponsoren met een mooi bedrag. Daarnaast bereiden ze een leuk ontvangst voor en fietsen collega’s delen van de route met Ben mee in roze Pink Ribbon fietsshirts. Ben: “Ik vind het super dat mijn actie binnen VHZ zo gedragen wordt. Dit geeft veel energie.”

Op dit moment krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Pink Ribbon maakt zich hard voor meer onderzoek naar borstkanker. Op de site van Pink Ribbon worden alle recente onderzoeken gepubliceerd. Minke realiseerde tijdens haar chemo hoeveel onderzoek naar de specifieke vorm van kanker die zij heeft is gedaan. “Mede hierdoor wist ik dat chemo hoe dan ook zou helpen, daar ben ik dankbaar voor. Ik hoop dat door middel van donaties steeds meer behandelmogelijkheden zijn.” Hier sluit Ben zich bij aan, ”ik denk dat het heel belangrijk is dat er meer onderzoek gedaan kan worden, dat maakt de kans op genezing steeds groter.”

Naast de fietstocht heeft de zoon van Minke, Thijs Jonker, met het team van zijn roeivereniging 100 kilometer geroeid. Daarmee hebben ze al meer dan €4000 euro opgehaald.

Ben je benieuwd hoe de fietstocht van Ben verloopt en wil je graag doneren? Dat kan door Ben te volgen via zijn LinkedIn en/ of Instagramaccount @benpinkribbon waar dagelijks een update wordt geplaatst. Of kijk en doneer op de actiepagina https://fietsen.voorpinkribbon.nl/actie/ben-bergsma.

Zelfiefoto van  Ben Bergsma en Minke Molenaar

 

 

Geef een reactie