CAMPAGNE 60+ TIL ‘Strik nu alvast een woning om oud in te worden’

Campagne woningcorporaties om zestigplussers bewust te maken van een tijdige inschrijving voor een (andere) huurwoning. De vraag naar woningen is groot; dat geldt zeker ook voor sociale huurwoningen. De woningcorporaties, verenigd in Thuis in Limburg, merken dagelijks dat met name zestigplussers niet bekend zijn met de inschrijfprocedure voor woningzoekenden en de lange inschrijfduur als zij willen verhuizen naar een kleinere of meer passende woning. Een aantal Limburgse woningcorporaties start daarom een campagne om bij deze doelgroep het belang van een tijdige inschrijving als woningzoekende onder de aandacht te brengen.

 Alle huurders van 60 jaar en ouder die in een huis wonen dat niet ingericht is om een leven lang te blijven wonen, krijgen een brief. Ook is op de website www.thuisinlimburg.nl alle informatie te vinden en loopt er een campagne op Facebook.

De gemiddelde inschrijfduur is bijna vijf jaar. Geen tijd te verliezen dus. En om dat extra duidelijk te maken hebben de woningcorporaties de vetertest bedacht om te laten zien hoe het is om door je huis te lopen als je minder mobiel bent.

Hoe dat ervaren wordt, is te zien in een aantal filmpjes op www.thuisinlimburg.nl. In deze filmpjes wordt een aantal zestigplussers gevraagd om lange veters in hun schoenen te rijgen en deze aan elkaar te knopen. Alleen kleine pasjes zijn daardoor mogelijk. Ook traplopen is heel moeilijk, en even in de douchebak stappen is een uitdaging. Zelfs een kopje koffie maken in de keuken is niet gemakkelijk.

Inschrijven is gratis

Inschrijven voor een huurwoning kan via de website www.thuisinlimburg.nl. Hier zijn alle vrijkomende sociale huurwoningen van 14 Limburgse woningcorporaties te vinden. Inschrijven is gratis. Reageren op een woning is pas nodig als iemand echt aan verhuizen toe is. Tot die tijd is het alleen nodig om elk jaar de inschrijving te verlengen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie